10 idei pentru construirea unui cuier

Decoratul casei poate deveni ceva foarte distractiv daca vrei sa-ti confectionezi un cuier, sa zicem, din obiecte care inainte au fost folosite pentru cu totul altceva. Iata cateva sugestii pe care le puteti folosi pentru a va crea un cuier nou din obiecte vechi:

Deschide Galeria

1.Jucariile vechi

Vechile jucarii aruncate prin pod, dupa ce vor fi refolosite intr-un mod creativ pot deveni subiect de discutie atunci cand aveti pieteni in vizita. Jucariile de plastic, dupa ce au fost taiate cu grija de la mijloc sunt prinse cu surubul de o scandura. Cuierul rezultat se poate pune in hol pentru a fi agatat pe el lucruri usoare.

2. Tacamurile de bucatarie

Daca v-ati plictisit de furculitele si lingurile din casa le puteti gauri cu bormasina, le dati o forma potrivita pentru a putea agata hainele sau prosoapele pe ele, apoi le prindeti in perete in locul dorit. Iata un veritabil cuier.

3.Conducte vechi de cupru

V-ati instalat centrala noua in casa si nu stiti ce sa faceti cu materialele ramase? Uitati o intrebuintare potrivita pentru coturile de cupru de care nu mai aveti nevoie.

4. Sticlutele de parfum

De acum inainte va veti gandi de doua ori cand vreti sa aruncati o sticluta de parfum goala. Cele mici, de forma patrata sau rotunda pot si cu usurinta puse in perete cu ajutorul unei borbasine.

5. Bobinele vechi de lemn

Sigur ati vazut asa ceva in casa bunicilor. Cu un cui si un ciocan o bobina de felul acesta poate fi prinsa de tocul usii, iar pe ea asezata o haina.

Citeste si 20 de moduri prin care poti refolosi paletii vechi de lemn cu alt scop 

6. Agatatoare din mistrie

Aveti prin casa o mistrie care va incurca si doriti sa o integrati mai bine in decor? Dupa ce ii dati doua gauri cu bormasina, fixat-o intr-un loc potrivit al casei si folositi-o ca agatatoare pentru prosop.

7. Cheile pentru suruburi

Trusa de chei pe care o tineti de mult in debara si oricum nu o folositi poate capata si alta intrebuintare. Cheile pot si curbate si gaurite, iar prinse in perete pot folosi pentru un cu totul alt lucru ca inainte.

8. Umerasele

Umerasele din lemn pot si taiate de la mijloc si prinse de o scandura cu holsuruburi pentru a forma un cuier cam neobisnuit dar cat se poate de functional.

9. Grebla

Daca in copilarie ati fost la tara la bunici sigur v-ati impiedicat de ea. Grebla, fara maner, poate fi vopsit si prinsa pe peretele din bucatarie iar pe ea pot sta atarnate paharele.

10. Ramurile de copac

Alegeti din gradina sau din parc cateva ramuri de copac mai rezistente din care va puteti face niste agatatoare pe care sa puneti hainele. Dupa ce le taiati in marimea potrivita vopsiti-le in culoarea pe care o doriti si atasati-le pe perete sau pe o bucata de scandura care ulterior va fi agatata de perete.

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole