Noaptea caselor – un circuit al spatiilor culturale din Bucuresti

Daca nu aveti niciun plan pentru sambata seara, va propunem sa explorati propunerea noastra de a vizita un circuit de case cu tematica culturala din Bucuresti. Evenimentul se numeste “Noaptea Caselor” si are loc pe 27 septembrie, incepand cu ora 18:00 pana a doua zi la ora 07:00. Traseul este următorul:

Deschide Galeria

Galeria IX → Artskul → The Can → Artidava → Scrie despre tine → Casa Lupu → Gradina Viitorului → Casa Jurnalistului → Home Matasari →Colivia → Carol 53 → Casa Elisabeta → Interfon 77 → Casa de pe Chei

Noaptea caselor a aparut din dorinta unor comunitati tinere si active de a schimba idei, de a face proiecte si mai ales de a se distra. Este un nou curent cultural “mai personal, mai liber, mai eficient, mai mișto”. Iata descrierea catorva dintre proiectele culturale reunite in aceste spatii de epoca.

Galeria IX ( pe Aviatorilor, nr.9) – Un spațiu neconvențional, într-un monument de architectură din 1929, pentru evenimente socio-culturale, centrat pe manifestări muzicale, artistice și educative. Alternativ este și galerie de artă și instalații vizuale, mini cinematograf, ceainărie, și cocktail-bar, meeting point și workshop venue.

Casa Jurnalistului reprezinta o comunitate de reporteri independenti, adunati intr-o casa pentru a pune la cale jurnalismul viitorului.

Home Matasari se descriu astfel: “Am pus una lânga alta idei mai vechi, care au vazut deja lumina urbană, dar și proiecte noi care tânjesc după prima privire, care vor prinde contur. Am construit împreună un spațiu în care planurile și ideile se așează de la sine pe tărâmul niciodată explorat îndeajuns, cel al culturii și al umanității.”

Carol 53 – imobilul de pe B-dul Carol I nr. 53, monument istoric de clasă B, este proiectat în 1912 de către arhitectul Radu Culcer. Proiectul presupune un mediu deschis ce stimulează, încurajează și promovează inițiativele persoanelor sau grupurilor de persoane, fiind un spațiu imparțial politic și nondiscriminator.

Informatii despre program, adrese si evenimentele din interiorul caselor veti gasi aici: http://noapteacaselor.tumblr.com/ .

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole