Usi superbe cum nu ai mai vazut pana acum

Te-ai gandit vreodata ca usa unei case, un element de-a dreptul banal, ar putea ascunde secrete nebanuite? Sau ca prin decorul si chiar amplasarea ei, sa schimbe fatada si aspectul ansamblului din care face parte?

Deschide Galeria

O usa nu trebuie neaparat sa fie comuna si plictisitoare servind doar scopul protectiei celor locuiesc in spatele ei sau a lucrurilor puse la pastrare. Ele pot servi unui scop la nivel simbolic, fiecare reprezantand fie o etapa, fie o trecere  spre lumi diferite, o lume linistita si calma, departe de cotidianul zgomotos.

Un vechi proverb zice ca o singura data ai sansa sa faci prima impresie. Acest lucru se aplica si pentru usi – fie ele de exterior sau interior, fiind caile de acces pre interiorul locuintei sau a unei camere. Si probabil ca este si singura parte dintr-o cladire cu care oamenii vor interactiona cel mai mult.  De aceea, o usa neatragatoare, invechita sau deteriorata va crea o impresie contrastanta cu restul decorului, oricat de stilat ar fi acesta.

Deci, data viitoare cand vei intra intr-o casa sau intr-un muzeu, restaurant, cinema, teatru sau biserica ofera-ti un moment de contemplare si apreciaza stilul usilor prin care urmeaza  sa treci.

Va invitam sa va delectati privirea cu un set de usi minunate, fotografii culese de peste tot in lume, cu usi uimitoare prin culori, stil, picturi, desene, sculpturi, forme, adevarate opere de arta.

Sursa foto: boredpanda.com

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole