Abordare moderna in amenajarea unui apartament de 2 camere

Vorbim astazi de un apartament cu doua camere ce ne pune la dispozitie un spatiu generos, perfect pentru expunerea imaginatiei la o calitate inalta. Inca de la pasirea in apartament putem observa un open space extins compus din hol, bucatarie si living.

Deschide Galeria

Nuantele de beige, nude si ulm natural, ca puncte principale al amenajarii, vin cu rol de creare a unei atmosfere calde si relaxante. Si, pentru a fi prins inca de la inceput in povestea gandita de aceasta amenajare, primul obiect care atrage atentia inevitabil este oglinda generoasa accesorizata cu led-uri, elementul de interes al holului caruia i se alatura un cuier cu design usor retro si accesorizat in tendinte. 

Mobilierul bucatariei este simplu si minimalist, o buna parte din acesta regasindu-se incastrat in perete. Accentele moderne ale electrocasnicelor se imbina perfect cu mozaicul faiantei care, impreuna cu banda de led, separa blatul de corpurile superioare. Pentru a pastra linia moderna si a ii da un finisaj elegant, spatiul bucatariei pozitioneaza central o masa in jurul careia sunt asezate sase scaune tapitate cu rol de maximizare a confortului. Lumina naturala isi face simtita prezenta din plin dand astfel voie componentelor de iluminat artificial sa contureze o atmosfera romantica.

Trecerea catre zona living-ului se face cu ajutorul unui perete despartitor cu rol de sustinere a plasmei, lungimea restransa a acestuia fiind aleasa cu scopul de a pastra spatiul deschis. Accesoriile sunt cele care aduc plusul de eleganta intregii amenajari, enumerandu-se printre acestea vesela, lampile, ceasul si tablourile abstracte. Coltarul extensibil ascunde in spatele sau unul din peretii care isi face remarcata textura in relief cu aspect de caramida.

Dormitorul matrimonial scoate in evidenta o paleta cromatica mai inchisa, usurand transmiterea mesajului de incetare a activitatilor alerte. Mobilierul reprezentat de noptiere si masa este unul minimalist, cu finisaje simple. Componentele care vin in prim plan sunt patul dublu, taburetele asortat cu pernele patului, elementele de iluminat si accesoriile textile, unde se lasa cu usurinta observata nuanta de verde inchis satinat, punctul de eleganta al camerei. Tablourile abstracte sunt pozitionate simetric si respecta coloristica intregii incaperi. Spatiul dormitorului se face remarcat prin posbilitatea pasirii in exterior, acesta fiind prevazut cu un balcon. Odata ajunsi in zona balconului suntem transpusi intr-un cu totul alt plan, design-ul acestuia fiind unul functional, minimalist si in acelasi timp bogat in spatii de depozitare cu finisaje moderne.

Baia pune accent pe texturi geometrice diferite, imbinarea acestora capatand rolul de umplere a intregii incaperi. Desi dimensiunea acesteia este destul de mica, pozitionarea mobilierului si tuturor celorlalte componente intr-o maniera practica si functionala, face accesibila exploatarea spatiului la un nivel inalt. Si pentru a evita transmiterea unei senzatii monotone, obiectele de iluminat ies din anonimat prin design-ul ultra modern.

Pentru un rezultat spectaculos, imbinarea mai multor stiluri are la baza o componenta comuna care, odata ce este pusa in evidenta, va oferi posibilitatea aducerii la viata a creativitatii imaginatiei celui care planuieste transformarea. Iar in cazul in care aceasta va reusi sa transmita cu usurinta mesajul dorit, rezultatul va avea parte de succesul dorit.

Designer

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole