Negrul este o culoare speciala atunci cand este introdusa in decorul oricarei camere. Ofera un aer usor sofisticat, elegant, impunand un stil deosebit amenajarii. Astazi abordam aceasta culoare dintr-o alta perspectiva – cea a bucatariei. Cum sa introducem accesorii negre in spatiul dedicat gatitului?
Desi ultimele tendinte ne arata ca negrul este des folosit, o asociere gresita poate ruina un design. Nu este suficient doar sa cumparati elementele negre si ulterior doar sa le montati; este nevoie de mai mult de-atat.
Ganditi bine cum veti combina culorile si care va fi cea predominanta, care va fi rolul negrului si cum il veti estompa. Prea multe nuante inchise va vor deprima. Accesorii negre si rosii vor aduce la suprafata un stil mult prea sofisticat pentru o bucatarie, in special intr-una intunecata.
Albul cu negrul este o combinatie fericita. Albul predominant si cateva accesorii negre, lucioase cum ar fi aparatura electrocasnica: plita si cuptorul; scaune albe si perne negre pentru sezut. Podeaua cu alb si negru ne inspira si ea un aspect vintage. Dulapuri albe si cateva flise intermediare in negru, completate de o nuanta neutra a peretilor va aduce echilibru in bucatarie, creandu-va in acelasi timp o bucatarie moderna.
Nu excludeti nici corpurile de iluminat. Si ele intra la categoria accesorii negre perfecte pentru bucatarie. De asemenea, si blatul de lucru poate fi negru; in acest caz dulapurile albe trebuie sa predomine pentru a deschide si lumina suprafata incaperii. Sfatul nostru este sa aduceti si alte elemente care sa sparga monotonia creata din aceasta asociere monocroma.
Recomandam prudenta in asocierea negrului cu lemnul, in nuanta sa naturala. Incercati nuante deschise calde sau il folositi doar pe suprafete restranse doar ca pentru a aduce un punct de interes.