Amenajare glam apartament de doua camere din Cluj

Povestea amenajarii acestui apartament de doua camere din Cluj Napoca incepe prin dorinta proprietarilor (un cuplu tanar) de a avea o locuinta luminoasa, moderna si foarte eleganta, fara elemente care sa incarce inutil spatiul.

Deschide Galeria

Apartamentul are o compartimentare functionala,cu proportii echilibrate intre spatii. Din holul de acces se intra in baie si dormitor pe partea stanga, bucataria dreptunghiulara este amplasata in fata iar zona de zi si dressingul se afla in dreapta intrarii.

Arhitectii Madalina Bakos si Manuela Furdui au aplicat principiul simplitatii, puritatea formelor si inserarea de accente glamour pentru a contura locuinta mult visata de proprietari. A rezultat o locuinta calda si primitoare, chiar daca la prima vedere poate parea sobra prin multitudinea de elemente reflexive si metalice folosite.

Elementele aurii confera un plus de feminitate intregii amenajari; “masa de dining cu blatul rotund din sticla echilibreaza liniile drepte ale corpului care mascheaza stalpul.”

In viziunea echipei de proiectrae, dormitorul nu trebuie sa fie aglomerat in detalii sau decoratiuni pentru a garanta  relaxarea necesara. Astfel, au optat pentru folosirea intensa a albului care sa confere luminozitate spatiului.

Baia este placata integral cu piatra , elementul-vedeta fiind peretele cu dusul walk-in , din piatra cu aspect de agat. Mobilierul minimalist completeaza si aici atmosfera eleganta.

Designerii implicati in aceasta amenajare ne-au povestit ca desi locuinta are o suprafata generoasa pentru un apartament de doua camere, bucataria are dimensiuni reduse, “motiv pentru care s-a insistat foarte mult pe maximizarea functionala a acesteia, prin intermediul corpurilor coloana care incadreaza zona blatului de lucru, si maximizarea vizuala care s-a realizat cu ajutorul placarilor de oglinda.”

Peretele opus zonei de lucru a fost placat integral cu oglinda clear, “reusind sa confere o atmosfera ludica, misterioasa, a spatiului dedublat de lumina naturala de care beneficiaza pe toata durata zilei si care se reflecta elegant in aceasta portiune de perete.”

Printre cerintele clientilor s-a numarat si aceea de a avea un loc de luat masa integrat in bucatarie, mai ales pentru mic dejun, “chiar daca apartamentul beneficiaza de o masa de dining generoasa in zona livingului, obiectiv pe care l-am realizat inserand un blat de bar cu spatii de depozitare si 2 scaune Philippe Starck care completeaza perfect interiorul modern.”

Arhitecti: Madalina Bakos si Manuela Furdui

Foto: Manuela Furdui

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole