Amenajare tinereasca pentru un studio de 30 metri patrati

Stilul scandinav, unul dintre cele mai in voga stiluri ale amenajarilor actuale, nu doar valorifica din punct de vedere estetic spatiul pe care il transforma, ci adauga un plus de functionalitate, oferind ca rezultat o locuinta usor adaptabila cerintelor beneficiarilor.

Deschide Galeria

Spatialitatea si luminozitatea sunt pricipalele aspecte asupra carora se concentreaza aceasta amenajare, imbinarea de elemente cu caracter diferit fiind o solutie optima in exploatarea eficienta a intregului spatiu pus la dispozitie. 

Aspectul “de revista” oferit bucatariei este realizat cu ajutorul unui mobilier extrem de minimalist si redus ca dimensiuni. Acesta se face cu usurinta remarcat prin intermediul blatului inchis la culoare care se imbina omogen cu peretele pe care se aseaza corpurile superioare. Vorbim in acest caz de un perete cu aspect de tabla de scris, care permite expunerea imaginatiei doritorilor intr-un mod cat mai artistic si inedit.

Locul de servire a mesei capata un caracter bland si perfect pentru relaxare si socializare. Masa rotunda si scaunele tapitate cu aspect de fotoliu, primesc ca si accesorii cateva meniuri asezate mural si 3 corpuri de iluminat artificial cu design abastract si modern. Imbinarea acestora au ca si rezultat obtinerea unui spatiu similar cafenelelor din prezent.

In cazul intregii zone de pregatire si servire a mesei, accentele scandinave isi fac simtita prezenta prin intermediul lemnului natural si a plantelor decorative, detalii ce reusesc sa adauge un aer proaspat spatiului pe care il compun.

Energie, culoare si veselie, sunt trei dintre caracteristicile care isi pun amprenta asupra zonei living-ului. Aici, paleta de culori capata o cu totul alta insemnatate, desi baza este formata din nuantele predominante de alb si gri. Imaginea artistica este prezentata cu ajutorul detaliilor murale in culori vii si a lampadarului care se pozitioneaza in tavan. La toate acestea se adauga un pattern geometric in ceea ce priveste accesorizarea pardoselii si o canapea confortabila si generoasa. Simplitatea celorlalte componente de mobilier precum biblioteca,  si masuta de cafea, ofera iluzia de care acest spatiu are nevoie si anume, cea de largire vizuala. 

Nu trebuie sa omitem nici spatiile care fac vin in continuarea open space-ului, asa cum este in cazul holului si al balconului, acestea, la randul lor, oferind doua zone cu caracter functional. Holul permite adaugarea unui spatiu de depozitare(dressing) de mari dimensiuni iar balconul devine acel loc de relaxare special.

Designer: Grib Design

Foto: Danila Leonov

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole