fbpx

Transformare “de revista” pentru un apartament de 102 mp din Bucuresti

Cele mai citite

Locuinta din Timisoara – stilul scandinav in 35 de metri patrati

In incercarea noastra de a gasi locuinte din Romania...

Excelenta amenajare a unui apartament de doar 37 metri patrati

Un apartament mic nu se amenajeaza atat de usor...

Amenajare functionala intr-un apartament de 3 camere din Bucuresti

Secretul unei amenajari reusite consta in realizarea profesionista a...

Casute eco-friendly – 19 modele

In ultima vreme produsele eco-friendly au devenit o adevarata...

Cu un spatiu extrem de generos, de aproximativ 102 metri patrati, aceasta locuinta isi propune ca, prin transformarea majora realizata de catre specialistii Miso Arhitects, sa respecte atat cerintele tinerilor beneficiari, cat si detaliile fascinante ale amenajarilor actuale.

Deschide Galeria

Luminozitatea si functionalitatea sunt doua dintre aspectele de baza ce constituie punctul de pornire al intregii transformari. Vorbim in acest caz de spatii perfect delimitate si optimizate, elemente naturale si finisaje de exceptie. 

Influentele nordice  ce completeaza stilul minimalist si modern ales, sunt cele care isi fac simtita prezenta in fiecare dintre incaperile componente ale locuintei. Pentru ca vorbim de o suprafata extinsa, locul perfect pentru socializare si relaxare, living-ul, isi exercita intr-o maniera fidela rolurile atribuite, fara a fi necesara optarea pentru un open space, asa cum ne-am obisnuit in cazul amenajarilor actuale. 

Impartit subtil in doua zone: una de relaxare si cealalta de socializare si servire a mesei, intregul living se compune din elemente ultra moderne, cu aspect futurist si abstract, pornind de la componentele de mobilier si finalizand cu benzile de led prezente intr-un procent destul de mare, ce au ca scop obtinerea unei atmosfere calde, intime si relaxante. Canapeaua cu caracter modular este cea care atrage atentia in mare masura, aceasta fiind compusa din mai multe elemente care, organizate diferit, au ca rezultat un nou corp de mobilier. Elementele naturale predominante se compun din lemn natural, bumbac, in si furnir si vin intr-o armonie completa cu paleta cromatica bazata pe nuante calde si vesele.

Bucataria pe lung, se organizeaza functional, devenind spatiul potrivit pentru pregatirea mesei. Din punct de vedere estetic, albul imaculat impreuna cu lemnul ofera naturalete si prospetime intregii camere. 

Dormitorul matrimonial transpune actiunea intr-un spatiu de poveste evidentiat cu ajutorul iluziei tapetului folosit. Si aici, componentele care se fac evidentiate sunt cu seama, elementele de iluminat artificial si cele cromatice. 
Intr-o maniera unitara, dormitorul se continua catre zona dressing-ului si a baii cu un hol pe lung, organizat functional din punct de vedere estetic, cu spatii de depozitare si relaxare.

Dressing-ului ii este dedicata o suprafata semnificativa, amenajata practic si modern, metamorfozandu-se astfel intr-o adevarata cabina de proba si machiaj.

Cele doua bai care intra in componenta apartamentului, adauga amenajarii un plus de eleganta si rafinament prin adoptarea unui stil simplu compus din materiale ceramice care imita fidel marmura si oglinzi. Vorbim in acest caz de componente sanitare cu aspect modern, spatii de depozitare numeroase, accesorii naturale si accente de roz auriu evidentiate de elementele de iluminat artificial.

Un caracter perfect functional este dezvoltat de catre ultima incapere, si anume camera biroului. Aici mobilierul capata un aspect practic, fiecare zona fiind exploatata in scopul satisfacerii nevoilor beneficiarilor. 
In cazul acestei amenajari, iluminatul este unul dintre aspectele care reusesc sa transforme in mare masura locuinta, atat din punct de vedere compozitional, cat si estetic. Impreuna cu finisajele cu aspect natural, rezultatul final promite a se mentine in permanenta in tendinte, conturand ambientul perfect pentru petrecerea unui timp de calitate intr-un cadru pe masura. 

Arhitecti: Miso Arhitects

Fotografii: Alexandru Dragoi

Reclama

Articole noi

Amenajare moderna casa 156 mp

Atmosfera relaxata, tinereasca din aceasta locuinta unifamiliala din Berceni,...

Cum pregătești camera unui nou-născut: iată la ce să fii atent

Când vine un copil pe lume, ne pregătim în...

Renovarea unui studio de 38mp cu buget limitat

Un spatiu mic, dar bine impartit functional si finisat...

Aveți un living de dimensiuni reduse? Iată cum îl puteți mobila

Camera de zi este adesea considerată a fi inima...

Amenajare moderna apartament de doua camere din Cluj

O amenajare moderna, in linii minimaliste, cu accente de...