Amenajari de bucatarii moderne cu accente de culoare

Tendintele moderne de amenajare imbratiseaza ideea de open space care sa cuprinda o bucatarie si un living in acelasi plan. Este o solutie comoda, abordata de multi designeri tocmai prin prisma faptului ca ofera variante de amenajare originale. De aceea, felul in care amenajati bucataria nu poate fi neglijat si mai ales culorile si accentele trebuie alese cu atentie.

Deschide Galeria

Si pentru ca am pomenit de culori, ce ar fi bucataria fara nuante care sa o scoata in evidenta in tot acest spatiu si care sa atraga privirile tuturor? Pe langa avantajele functionale ale adaugarii unei pete de culoare, efectul estetic obtinut va transforma bucataria intr-un spatiu deosebit.

In cazul unei bucatarii integrate in open space, decorul este cu atat mai important cu cat cele doua spatii se vor imbina armonios si in acelasi timp sa fie individualizate fiecare prin trasaturi proprii. Ne-am propus astazi sa va prezentam idei de amenajari ale bucatariilor care sunt integrate in open space si nu numai.

Daca decorul bucatariei voastre este predominant alb, acest lucru va permite o lejeritate maxima pentru ca puteti adauga o multitudine de variante de culori – rosu, albastru, verde, fie pe un perete intreg sau doar pe o portiune redusa ca in zona de servit masa, culoarea blatului sau a mesei si scaunelor. Optiunile sunt variate. Fiindca suntem in plina toamna, puteti selecta din coloritul tomnatic, nuantele calde cum ar fi un brun roscat, care sa se imbine cu elementele din lemn.

Albastrul ofera si el o multitudine de posibilitati atunci cand vorbim de amenajarea bucatariei. De la albastru cobalt la tonurile deschise ale turcoazului, aceasta culoare se asorteaza de obicei cu dulapurile bucatariei sau cu blatul. Alegeti in acest sens, variatiile cu alb sau cu lemn inchis sau deschis la culoare in functie de nuanta de albastru folosita. Va fi un aer usor rustic sau din contra, o influenta contemporana, plina de farmec.

Pentru un plus de energie, mizati pe nuantele de rosu, insa nu exagerati. Pastrati la minimum orice forma de rosu pe care o aduceti in decorul bucatariei. Un corp de iluminat sau cateva decoratiuni vor fi suficiente pentru a produce efectul dorit. Mentionam aici si caramizile care pot aduce o nota originala amenajarii si un aer usor retro. Portocaliul sau oranjul ar putea fi o alternativa mai blanda si la fel de placut in decor.

Daca sunteti orientati spre natura, atunci verdele e culoarea accent pe care trebuie sa o aduceti in decorul bucatariei. De la verde lime, la verde menta, turcoaz, verde primavaratic sau verdele spre galben, toate sunt ideale pentru a obtine un aspect proaspat in bucatarie. Asortati cu alb si cu elemente din inox pentru un decor modern sau cu elemente din lemn precum mahonul pentru un efect de relaxare. Adaugati si cateva ghivece cu plante aromatice pentru un plus de natura in casa voastra.

Indrazniti si folositi galbenul in nuante subtile pentru a avea un aspect fresh, calduros si stralucitor in acelasi timp. De la un corp de iluminat pana la o vaza cu flori sau chiar un perete vopsit in galben, bucataria voastra va fi cu adevarat moderna si va oferi o ambient calduros. 

 

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole