fbpx

Amenajari in stil steampunk

Cele mai citite

Locuinta din Timisoara – stilul scandinav in 35 de metri patrati

In incercarea noastra de a gasi locuinte din Romania...

Excelenta amenajare a unui apartament de doar 37 metri patrati

Un apartament mic nu se amenajeaza atat de usor...

Amenajare functionala intr-un apartament de 3 camere din Bucuresti

Secretul unei amenajari reusite consta in realizarea profesionista a...

Casute eco-friendly – 19 modele

In ultima vreme produsele eco-friendly au devenit o adevarata...

Adesea m-am declarat o fana infocata a stilului industrial in amenajari interioare. Astazi vorbim despre o ruda a acestuia, stilul steampunk, despre care se dezbate din ce in ce mai mult in ultima perioada. Desi initial a atras atentia cand a inceput sa fie popular in randul bijutierilor, acest stil si-a pus o amprenta puternica si in tendintele recente in design interior.

Deschide Galeria

Ce este stilul steampunk?

Este un stil de amenajare interioara in care predomina elemente derivate din perioada de inceput a revolutiei tehnologice din mijlocul secolului al XIX-lea. Acesta a inceput sa prinda contur la finele anilor 1980 si are la baza literatura science fiction, in special cea care trateaza subiecte de tipul istoriei alternative, fantasy sau revolutii tehnologice utopice.

In cadrul unei amenajari steampunk va veti folosi de obiecte care sunt replici de dirijabile, busole, ochelari vintage de aviator, manete, mecanisme de ceas, replici de motoare cu abur etc, dar si de elemente moderne redesenate in aceasta maniera, cum ar fi laptopurile de pilda.

Veti avea valve sau pistoane in loc de manere pentru dulapuri, plafonierele ar putea la fel de bine sa ia forma unui zeppelin iar mecanismul de aprindere al luminii poate fi un angrenaj complex de manete si pistoane. Materialele folosite sunt in mod evident cuprul, alama si fierul, dar ce este interesant de observat este faptul ca elementele de baza si cele folosite ca accente si repere sunt de inspiratie profund Victoriana. Cum ar fi palariile, textilele alese (adesea catifea sau dantela grea), schitele si fotografiile vechi pe post de decoratiuni, birourile cu compartimente secrete etc.

Elementele decorative nu se opresc aici. Colectiile de machete de locomotive cu aburi, de ceasuri de buzunar, masini de scris, harti vechi de navigatie si vasele pe care le deserveau, toate acestea pot fi gasite in casa unui pasionat al genului.

Interioarele in stil steampunk nu sunt bogate in culori, ci mai degraba in tonuri de maro, rosu rugina, bronz sau culoare lemnului masiv. Contrar asteptarilor, desi un stil industrial, aceste amenajari nu sunt deloc reci fiind adesea catalogate mai degraba ca fiind incarcate si poate sufocante cateodata.

 

Reclama

Articole noi

Apartament de doua camere amenajat elegant in tonuri neutre

Cristina Micu, arhitect si autoare a proiectului, ne povesteste...

Amenajare moderna casa 156 mp

Atmosfera relaxata, tinereasca din aceasta locuinta unifamiliala din Berceni,...

Cum pregătești camera unui nou-născut: iată la ce să fii atent

Când vine un copil pe lume, ne pregătim în...

Renovarea unui studio de 38mp cu buget limitat

Un spatiu mic, dar bine impartit functional si finisat...

Aveți un living de dimensiuni reduse? Iată cum îl puteți mobila

Camera de zi este adesea considerată a fi inima...