Apartament de 2 camere amenajat in spirit scandinav

Spatiile din blocurile vechi ne pun deseori in dificultate prin lipsa de flexibilitate si fluenta. Configuratiile existente nu se mai potrivesc cu nevoile actuale ale beneficiarilor, de aici si necesitatea de interventie pentru a crea spatii armonioase. Nu ezita sa apelezi la specialisti, designeri sau arhitecti de interior care vor vedea solutii inedite acolo unde nu te-ai fi gandit niciodata.

Deschide Galeria

Asa s-a intamplat si in cazul apartamentului de 2 camere despre care vorbim astazi. Beneficiarii, un cuplu tanar si-au dorit mai mult de la spatiul de 55 metri patrati pe care il aveau la dispozitie. Fragmentarea functiunilor si un hol mult prea mare si nefunctional au fost motivele pentru care au apelat la designerii de la Boho Studio.

Astfel, spatiul apartamentului a fost regandit pentru a satisface nevoile noilor proprietari si mai ales pentru a contura un interior fluent, cu circulatii firesti si functiuni usor de accesat, dar, mai ales, camere luminoase si primitoare.

Pentru zona de zi s-a mizat pe o deschidere a bucatariei spre sufragerie si pe conturarea unei camere media separata prin usi glisante. In mod normal, usile sunt deschise, iar spatiul formeaza un tot unitar cu zona de dining; atunci cand cineva ramane peste noapte, usile se pot trage pentru a oferi persoanei respective intimitatea necesara.

Piesele de mobilier selectate nu incarca spatiile, ci satisfac nevoile cuplului. Spatiile de depozitare sunt conturate astfel incat lucrurile celor 2 sa-si gaseasca usor loc, fie ca vorbim de haine, incaltaminte sau carti. Corpurile de biblioteca se intind pe o suprafata mare, facand practic trecerea dinspre zona de zi spre hol. Rafturile deschise permit o depozitare variata.

Bucataria si diningul au un rol important in ergonomia casei, de aici si deschiderea fireasca a spatiului tehnic al bucatariei spre camera principala. S-au folosit culori pastel si mult alb pentru a spori luminozitatea incaperilor.

Abordarea stilistica ne duce cu gandul la interioarele scandinave, pline de lumina si axate pe efectele vizuale ale albului mixat cu texturi de lemn. Verdele-menta dezvoltat in zona bucatariei imprima un aer vesel si placut. Tematica naturii o vedem cel mai bine reprezentata la nivelul dormitorului prin tapetul cu mesteceni.

In ceea ce priveste amenajarea zonei de dormit, principala provocare a fost optimizarea spatiului de 10 metri patrati; abordarea ingenioasa a constat in conturarea unei platforme pe care a fost asezat patul, sub el fiind inserat un sertar mare pentru depozitarea pilotelor si a pernelor, lucruri  care ocupa de obicei mult spatiu. In continuarea platformei, a fost integrat un dulap destinat hainelor. Spatiul din zona ferestrei a fost si el pus in valoare printr-o amenajare simetrica a unor rafturi ce ofera un plus de spatiu pentru carti, decoratiuni si alte accesorii.

Speram sa te inspire aceasta amenajare in fiecare detaliu el ei! 

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole