Apartament de 40 mp cu bun-gust amenajat

In amenajarea spatiilor mici ne confruntam deseori cu diferite probleme ce tin fie de organizarea functiunilor, fie de cea a depozitarii. Solutii standard nu exista, fiecare amenajare fiind diferita prin prisma beneficiarului care urmeaza sa locuiasca in spatiul respectiv, prin nevoile si dorintele lui.

Deschide Galeria

Prin proiectul pe care ti-l propunem astazi ne dorim sa iti oferim un model de cum un apartament mic poate fi amenajat si functional, si cu bun-gust.

Suprafata de 40 metri patrati este impartita in hol, living, dormitor si bucatarie, avand deci o configuratie de apartament cu 2 camere. Pentru a pune in valoare fiecare functiune in parte, designerul s-a concentrat pe a contura spatii cat mai luminoase, amenajate astfel incat sa nu para aglomerate. A optat pentru o baza cromatica deschisa, neutra, adaugand tuse colorate prin diferite accesorii decorative. Astfel, camerele par mai vesele si mai calduroase.

Cei 16 metri patrati din camera de zi au fost impartiti in 3 zone diferite: zona de conversatii, loc de luat masa si un mic birou integrat in spatiul bibliotecii. Desi pare mult atunci cand ne raportam la dimensiunile spatiului, designerul a reusit o imbinare armonioasa, fiecare functiune in parte fiind bine valorificata.

Pentru zona de sedere sau de conversatii, punctul de atractie il reprezinta un cufar cu valoare sentimentala, dar si accesoriile intens colorate cum ar fi pernele decorative, lampadarul sau tabloul. Fundalul gri asigurat de canapea si scaunul-fotoliu reprezinta un fundal pentru tusele cromatice.

De cealalta parte a incaperii a fost gandit un corp de biblioteca alb, din PAL, care ocupa intreg peretele. Acesta incorporeaza si zona TV, dar si biroul mentionat anterior. Solutia este excelenta pentru ca permite o depozitare variata fara a agresa vizual camera; albul predominant sprijina din plin acest efect.

Intrucat spatiul bucatariei nu permite integrarea unei mese cu scaune, locul de luat masa a fost amenajat in cadrul camerei de zi. In ansamblul livingului, aceasta functiune este evidentiata prin peretele gri care contrasteaza cu albul mesei si al scaunelor; cele 3 mici tablouri si corpul de iluminat completeaza intr-un mod ideal decorul.

In cei 5,5 metri patrati ai bucatariei accentul a fost pus pe functional. Designul mobilierului este unul simplu, liniar, fara manere sau detalii care sa incarce excesiv. Electrocasnicele sunt incorporate pentru a pastra totul cat mai unitar si ordonat, iar dulapurile dispuse pe doua laturi. Piesele de mobilier au fost realizate pe comanda, avand astfel siguranta ca se vor potrivi cu dimensiunile incaperii. Placile ceramice dintre corpuri completeaza discret amenajarea bucatariei, fiind un model care se integreaza armonios in abordarea stilistica dezvoltata de designer.

Dormitorul are doar 7,6 metri patrati, dar in ciuda acestor dimensiuni asigura confortul necesar pentru odihna si o mica depozitare. Pe langa mobilare, detalii decorative reusesc sa contureze un spatiu placut, odihnitor prin diferitele nuante de albastru folosite. Ingenios a fost gandit spatiul de la fereastra unde masca de calorifer si rafturile albe contrasteaza cu fundalul gri al peretelui si pervazului; pe peretele opus a fost amenajat un dulap pentru haine cu usi glisante.

Bine organizat si functional, acest apartament de 40 metri patrati reuseste sa te atraga prin abordarea moderna, confortabila, usor de personalizat in timp. Speram sa fie si pe gustul tau acest proiect si sa te inspire pentru propria amenajare!

Designer: Pawel Liszewski

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole