fbpx

Reamenajare in 36 mp pentru o familie cu un bebelus

Cele mai citite

Excelenta amenajare a unui apartament de doar 37 metri patrati

Un apartament mic nu se amenajeaza atat de usor...

Amenajare functionala intr-un apartament de 3 camere din Bucuresti

Secretul unei amenajari reusite consta in realizarea profesionista a...

Un apartament de 3 camere modern si functional pentru o familie cu 2 copii

O amenajare functionala, luminoasa, adaptata nevoilor lor, iata pe...

O reamenajare cu stil pentru o bucatarie de 8 mp – foto inainte si dupa

Proprietarii acestui apartament si-au dorit foarte mult o schimbare...

Aparitia unui copil iti schimba planurile in ceea ce priveste o amenajare. Pentru acesti doi tineri vestea ca vor deveni parinti a venit cu bucurie, dar mai ales cu nelinisti. Apartamentul lor de doar 36 metri patrati avea nevoie rapid de o reamenajare. Solutia mutarii intr-un spatiu mai mare a fost exclusa, pentru moment, din motive financiare.

Deschide Galeria

Au apelat la ajutorul prietenei lor, designer de profesie, cu care au discutat despre nevoile actuale si ce isi doreau sa obtina in urma renovarii. Anna le-a propus sa elimine peretele care separa camera de bucatarie pentru a crea un spatiu mai fluent si mai adecvat schimbarilor din viata lor. Din fericire, acest lucru a fost posibil, peretele nefiind unul structural. Astfel, spatiul apartamentului a fost reconfigurat, iar functiunile rearanjate cu exceptia baii.

Pentru a pastra bugetul cat mai acceptabil, au vanat produsele aflate la reduceri, iar in ceea ce priveste piesele de mobilier au hotarat ca ele sa fie achizitionate din IKEA sau Jysk. Anna, designerul cu care au lucrat, a propus solutii de compromis, dar fara a face rabat de la confortul necesar beneficiarilor.

Spatiul anterior din hol era foarte ingust, dar prin eliminarea peretelui s-a reusit o usoara largire, permitand integrarea a doua zone de depozitare, una lipita de baie, care include masina de spalat, si una de cealalta parte, inspre camera, un dressing cu usi glisante (vezi schita din galeria foto mai sus).

In camera principala, au fost conturate celelalte functiuni: bucataria cu o mica zona de luat masa, un living si o zona de dormit pentru parinti precum si un patut pentru bebelus. Toate sunt minimal redate pentru a nu sufoca spatiul. Canapea si masuta de cafea, cateva rafturi pe colt pentru decoratiuni, o zona TV cu un semineu, iata pe scurt cum ar putea fi descris un living dintr-un apartament de 36 metri patrati.

Urmeaza bucataria, compact amenajata pentru a scoate maximum din perimetrul oferit. Electrocasnicele sunt incorporate, iar dulapurile necesare depozitarii dispuse pe doua laturi; este o amenajare moderna, simpla prin imbinarea dintre lemn si alb, cu un brau format din placi ceramice tip Metro. Pe acelasi principiu al optimizarii s-a mers si in baie, unde a fost pastrata cada, bazinul de toaleta incastrat si o nisa creata special pentru a aduce mai multe spatii pentru depozitare.

Designerul a gandit o paleta de culori neutra, cu accente de culori pentru a crea contraste in decor. Privita per ansamblu, amenajarea este echilibrata si armonioasa, potrivita pentru a-l primi pe cel mai nou membru in sanul familiei.

Designer: Anna Modjaro

Reclama

Articole noi

Amenajare moderna si functionala pentru o garsoniera de 33 mp

Venim in intampinarea voastra cu inca un model de...

Jaluzele cu rulou: de ce să le alegi? Ghid practic

Jaluzelele cu rulou au luat naștere ca jaluzele tehnice...

Un apartament modern din Bucuresti cu accente glam si industriale

Povestea amenajarii acestui apartament a inceput in aprilie 2021,...

Avantajele și dezavantajele boilerelor electrice

Boilerele electrice sunt un sistem de încălzire care a...

Influente japoneze intr-un apartament de 68 mp din Cluj

Povestea acestui apartament din Cluj Napoca a inceput in...