Apartament de trei camere din Bucuresti amenajat in stil scandinav

Mult alb, lemn masiv si placari de lemn deschis la culoare, accente de culoare in tonuri de verde pastel si turquoise, putine piese de mobilier dar atent alese, asa a fost conturata povestea unui apartament de trei camere din Bucuresti, amenajat anul acesta de Cristian Patrascu Studio.

Deschide Galeria

Locuinta, de 81 de metri patrati, a fost amenajata avand la dispozitie un buget de 30000 de euro pentru finisaje, mobilier si electrocasnice. Beneficiarii, un cuplu tanar, si-au dorit o amenajare simpla , fara pretentii, dar in acelasi timp eleganta.

Spatiul este compartimentat eficient, zona de zi  tip openspace fiind cea mai generoasa (cuprinde bucataria deschisa, locul de luat masa, livingul si un mic colt de lectura, cu o biblioteca incastrata intr-o nisa si un fotoliu confortabil).

Echipa de arhitectura a propus un concept modern, cu multe elemente ale stilului scandinav, rezultand o amenajare unitara, vesela, tinereasca si totodata rafinata. O atentie deosebita a fost acordata si optimizarii spatiului si a ergonomiei pieselor de mobilier.

Cele doua bai au fost amenajate in aceleasi linii stilistice, mizand pe simplitate si functionalitate. Baia matrimoniala dispune de o cada de colt; pentru  a accentua zona de relaxare a fost propus un tapet pe peretele opus.

A doua camera a locuintei a fost transformata in birou pentru tinerii proprietari, pentru zilele in care aleg sa lucreze de acasa sau pentru a se retrage aici seara sa citeasca. Regasim aici o biblioteca si birou de colt, realizate la comanda din lemn si fronturi vopsite kaki. Biroul se prelungeste cu o masca de calorifer din riflaje de lemn.

La nivel cromatic predomina alb si crem si accentele in nuante de verde, in special kaki si verde pastel (le ragasim in fiecare camera, contribuind cu succes la crearea unui decor deosebit). In zona de living a fost propus un calorifer vertical intr-o nuanta intensa de turquoise, care contrasteaza armonios cu restul amenajarii.

Arhitect: Cristian Patrascu

Daca doresti sa colaborezi cu Cristian il poti contacta la adresa: contact@cristianpatrascu.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole