Abordare moderna intr-un apartament de 4 camere pentru un cuplu tanar

Pentru ca stilul modern este cel care isi pune amprenta in cazul majoritatii transformarilor actuale, adaptarea unei locuinte in functie de nevoile si personalitatea beneficiarilor devine mai facila, secretul fiind evidentierea simplitatii intr-un mod cat mai surprinzator.

Deschide Galeria

Amenajarea acestui apartament cu patru camere, locuit de o familie tanara, isi propune sa exprime continuitate si omogenitate prin aducerea laolalta a accentelor feminine si celor masculine.

Spatiul generos al bucatariei exprima naturalete prin repartizarea mobiliereului si iluminarea corecta a incaperii. Albastrul, beige-ul, lemnul natural si albul sunt nuantele de baza ce permit crearea iluziei de marire, permitand totodata propagarea luminii artificiale pe intreaga suprafata. Mobilerul este unul minimalist, cu aspect italian, si se imparte in doua zone: cea de pregatire si cea de servire a mesei, unde se contureaza un spatiu intim.

Din punct de vedere cromatic, living-ul iese din anonimat prin utilizarea galbenului ca si nuanta de baza. Acesta se regaseste atat in mobilier, cat si textil si in accesorii. Stilul canapelei si al fotoliului plaseaza camera intr-o epoca trecuta si scoate la iveala o linie eleganta si rafinata a amenajarii. Si pentru ca accentele medievale sa fie si mai profunde, se opteaza pentru o biblioteca vintage, cu usi din sticla, la care se adauga accesorii cu imagine retro. Restul mobilierului, impreuna cu electronicele si textura tapetului, readuc in prezent incaperea printr-o exprimare minimalista si moderna.

Dormitorul matrimonial are la baza pattern-uri geometrice evidentiate prin intermediul tapetului si al accesoriilor. Central se pozitioneaza un pat dublu al carei tablii, cu aspect medieval, incorporeaza si cele doua noptiere. Pentru ca vorbim de un spatiu dedicat ambilor membri ai familiei, se observa folosirea accentelor cromatice de verde si roz-auriu la care se aduaga texturi de catifea si satin.

Baia devine spatiu neutru si se focuseaza pe marirea spatiului si iluminarea precisa a acestuia, gresia fiind cea care iese in evidenta datorita aspectului incarcat. In tonuri de gri, spatiul baii se compune dintr-o oglinda de mari dimensiuni, gresie din portelan, un mobilier ce permite incastrarea electrocasnicelor destinate si care este acoperit de un blat din piatra, si din corpuri sanitare cu aspect ultra modern.

Pentru o fidelizare cat mai corecta a individualitatii fiecarui membru al familiei, se exploateaza functional doua camere cu roluri specifice: o camera destinata partii feminine si un birou. 

In cazul biroului, amenajarea este una strict functionala. Desi se poate observa pastrarea unei linii asemanatoare celorlalte incaperi, evitarea aglomerarii vizuale sau a unei coloristici accentuate face din aceasta camera un spatiu care exprima masculinitate si este destinat cu precadere activitatilor de lucru.

In ceea ce priveste cea de a doua camera, se folosesc accente derivate de roz, tapet inflorat si mobilier cu aspect vintage. Chiar daca aceasta incapere se prezinta a fi una cu rol practic, de atelier, esteticul este cel care primeaza, lasand sa se inteleaga inca de la pasirea in interior ca vorbim de o amenajare specific feminina.

Designer: Gorpinich design

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole