Beton pentru bucatarie: da sau nu?

In ultimii ani din ce in ce mai multe materiale de constructie destinate de obicei exteriorului si-au facut loc in casele noastre si au inlocuit pe unele traditionale. A sosit vremea sa vorbim putin despre beton, cum si de ce il putem folosi in bucatarie. In general, putem folosi betonul in bucatarie la aproape orice. De la pardoseala, la dulapuri si blaturi. Cheia este sa nu exageram, daca nu vrem sa obtinem o camera industriala in adevaratul sens al cuvantului.


Deschide Galeria

Pardoselile din beton arata bine, insa ele sunt foarte reci si din nefericire nici nu pot fi garnisite cu covoare din cauza faptului ca bucataria este un spatiu foarte tranzitat si petele de la gatit sunt probleme frecvent intalnite. Betonul este insa ideal pentru blaturi si chiuvete pentru ca este foarte rezistent, poate fi turnat in orice forma si dimensiune si poate avea orice culoare va doriti.

Este rezistent si la temperaturi foarte inalte, daca nu este ceruit. Specialistii recomanda sa il tratati cu substante speciale pentru beton care il fac impermeabil si rezistent la pete pentru a-i prelungi durata de viata. Cand turnati betonul puteti sa va jucati si cu diferite elemente incorporate in acesta, pietre de varii dimensiuni, sticla colorata sau alte materiale.

Daca aveti o bucatarie spatioasa poate ar fi o idee interesanta sa va “turnati” intreaga zona de luat masa din beton. Un bar inalt cu scaune inalte turnate din beton de culori diferite? In orice caz, costurile de achizitie si de manopera in cazul acestui material sunt net inferioare altora. 

Articole noi

Atmosferă cozy și jucăușă într-un apartament de 70 mp din Brașov

Echipa celor de la Beelive Design a finalizat proiectul...

Modele de bucatarii realizate cu mobilier modular

În ultimii ani, bucătăriile au câștigat o popularitate extrem...

Primul control inteligent care centralizează și controlează întreaga locuință cu o simplă atingere

Transformarea digitală a locuinței devine mai intuitivă, mai simplă...

Cum iti organizezi eficient bucataria – solutii de depozitare smart

De multe ori avem impresia ca ne mai trebuie...

Amenajare moderna apartament 100 mp intr-un bloc interbelic

Situat intr-un bloc din perioada interbelica din Bucuresti, acest...