Boscolo Hotel Exedra: O poveste a designului inedit

Boscolo Hotel Exedra din Milano, Italia, este o capodoperă a designului modern, îmbinând armonios elemente istorice și contemporane. Clădirea, construită inițial în 1925 ca sediu al companiei de asigurări Fondiaria, a fost transformată complet în hotel de lux în 2007, păstrând totuși elemente semnificative din arhitectura originală.

Sursă foto: www.hotel-boscolo-exedra-milano.vivehotels.com

Designul interior:

Stil eclectic: Hotelul se distinge prin diversitatea stilurilor de design, de la Art Deco al holului principal la minimalismul modern al camerelor.

Materialele: Utilizarea atentă a materialelor prețioase, precum marmură, sticlă, lemn și metal, conferă o atmosferă elegantă și rafinată.

Arta: Picturile murale originale din anii 1920, restaurate cu grijă, creează o punte între trecut și prezent.

Iluminatul: Un sistem de iluminare atent conceput pune în valoare detaliile arhitecturale și creează o atmosferă caldă și primitoare.

Spații de excepție:

Holul principal: Spațiul grandios al holului este dominat de o cupolă din sticlă și o scară monumentală din marmură.

Restaurantul Il Giardino: Oferă o experiență culinară rafinată într-un cadru elegant, cu vedere la grădina interioară.

Exedra Bar: Un spațiu modern și vibrant, perfect pentru o pauză relaxantă sau o întâlnire cu prietenii.

Sala de conferințe: Dotată cu echipamente moderne și având o capacitate de 200 de persoane, este ideală pentru evenimente corporate și private.

Boscolo Hotel Exedra este o locație unică, unde designul inedit se îmbină cu istoria bogată a clădirii, oferind oaspeților o experiență memorabilă.

Detalii semnificative:

Proiectul de renovare a fost realizat de arhitectul Marco Piva. Hotelul a primit numeroase premii pentru designul său excepțional. Este inclus în lista celor mai bune hoteluri din lume de către publicații de renume.

Câteva curiozități:

Clădirea a fost construită pe locul fostei grădini a familiei Sforza. Fațada hotelului este decorată cu sculpturi alegorice reprezentând cele patru elemente: focul, apa, pământul și aerul. Hotelul găzduiește o colecție impresionantă de artă contemporană.

Boscolo Hotel Exedra este mai mult decât un simplu hotel, este o experiență de design și o călătorie în timp.

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole