Braseria Le Procope și povestea amenajării sale

Braseria Le Procope este un restaurant celebru situat în cartierul Saint-Germain-des-Prés din Paris și este considerat a fi cel mai vechi restaurant în funcțiune continuă din oraș. Povestea sa bogată și istoria fascinantă a amenajării sale încep în secolul al XVII-lea.

Sursă foto: procope.com

Începuturile Le Procope:

Le Procope a fost fondat în 1686 de către Francesco Procopio dei Coltelli, un om de afaceri italian. Inițial, locația funcționa ca o cafenea care servea cafea, înghețată și băuturi.

Locul de întâlnire al intelectualilor:

În timp, Le Procope a devenit un punct de întâlnire pentru scriitori, filozofi și intelectuali din perioada Iluminismului, precum Voltaire, Rousseau și Diderot. Aceștia se adunau aici pentru a discuta idei noi și pentru a socializa.

Arhitectură și design interior:

Amenajarea inițială a Le Procope a fost simplă, dar de-a lungul timpului, restaurantul a fost renovat și modernizat în diverse etape. Astăzi, interiorul păstrează elemente clasice, cum ar fi lambriurile de lemn, oglinzile decorate, lustrele elegante și fotoliile tapițate.

Gastronomie și meniu:

Le Procope este renumit pentru bucatele sale franțuzești tradiționale și pentru meniul său variat, care include specialități precum coq au vin, bouillabaisse și escargot. Restaurantul oferă o experiență autentică a bucătăriei franțuzești.

Evenimente istorice:

De-a lungul istoriei sale, Le Procope a fost martor la numeroase evenimente istorice. De exemplu, în timpul Revoluției Franceze, localul a fost utilizat ca loc de adunare pentru revoluționari. Aici, Marat a ținut reuniuni politice, iar Danton a venit să mănânce înainte de a fi arestat.

Influența culturală:

Le Procope a avut o influență semnificativă asupra vieții culturale și sociale a Parisului. A devenit un simbol al tradiției pariziene și a continuat să fie o destinație populară pentru turiști și localnici.

Amenajarea sa și designul interior au fost adaptate de-a lungul secolelor, păstrând totuși o atmosferă istorică și eleganță. Le Procope rămâne un loc de referință în lumea gastronomiei și un martor al schimbărilor culturale și istorice din Paris.

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole