Bucatarii in tendinte – spatii personale pentru starea ta de bine

In dimineata asta ne-am trezit cu chef de bucatarii. Da, ne-am luat micul dejun si am pornit sa cautam niste inspiratie. Si am gasit niste idei si modele minunate pentru voi.

Deschide Galeria

Trecand printr-o serie de imagini, ne-am pus intrebarea ce mai inseamna pentru noi bucataria. Este clar ca in ultimii ani acest spatiu a cunoscut diferite variatii, amenajarea bucatariei pliindu-se pe stilul de viata al beneficiarilor. Unii prefera sa gateasca mai mult, iar pentru altii bucataria este mai mult un loc de socializare, gatitul pentru ei fiind pe un loc secundar.

Si in ceea ce priveste stilul amenajarii, exista diferite abordari. Poate una din cele mai notabile este raftul deschis sau rafturile deschise ca spatiu pentru o depozitare estetica. Diferite seturi de pahare, cesti si cescute, boluri colorate sau recipiente pentru condimente. Putem spune ca aceasta abordare se integreaza unei tendinte de a personaliza cat mai mult si acest spatiu. Se incearca iesirea dintr-un tipar banal al unor simple dulapuri, aragaz, frigider si o masa cu scaune. Bucataria se transforma si devine o zona multifunctionala unde fiecare membru al familiei se regaseste, fie ca doreste sa gateasca, sa ia o gustare, sa bea o cafea sau chiar sa lucreze in plus la un proiect important.

Dar poate una din cele mai mari provocari atat pentru un designer cat si pentru beneficiar este spatiul mic al bucatariilor. Nu poti face foarte multe intr-o bucatarie mica, dar atat cat ai la dispozitie poti incerca sa obtii maximum din amenajarea respectiva. Si daca asta inseamna sa fii putin neconventional, sa atarni tigai sau alte ustensile pe care le folosesti des, sa amenajezi o bancuta la fereastra in locul clasicei mese cu scaune, atunci fa-o pentru ca atunci stii ca vei obtine un decor pe placul tau. Fii creativ!

Daca iti plac culorile vii sau ai vreo preferinta pentru stilul vintage, shabby chic sau industrial, atunci de ce nu sa le integrezi si in bucatarie? Nu stii cum sa faci sau ce idee ar fi mai potrivita pentru spatiul tau, atunci hai si in galerie sa-ti aratam mai multe idei si sugestii de amenajari.

Sursa foto: pinterest

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole