Casa de 188 mp confortabila si calduroasa amenajata in stil scandinav cu insertii rustice

Proprietarii si-au dorit o locuinta confortabila, calduroasa, din care sa nu lipseasca grinzile aparente de lemn, baghetele ornamentale de la geamuri si storurile romane.

Deschide Galeria

Cei 188 de metri patrati utili sunt distribuiti in: hol, zona de zi, dining si bucataria open space, trei dormitoare, doua bai si un dressing; totul pe un singur nivel  (unul din visele proprietarilor legate de casa ideala).

“Casa, situata la poalele unei paduri, a fost proiectata dupa gustul si preferintele lor: o casa pe un singur nivel, in care sa fie totul cat mai aerisit pentru ca fetitele sa poata alerga in voie si cu zone vitrate generoase, prin care sa patrunda cat mai multa lumina naturala.”

Alexandra Chis, de la Acdesign, ne povesteste ca a avut bucuria sa fie contactata de catre proprietari, “cand nu era nici fundatia ridicata, astfel incat am putut sa ne jucam putin cu zonele vitrate. Proprietarii, o familie tanara  cu trei fetite minunate si a patra pe drum dezvolta proiecte imobiliare in zonele linistite si exclusiviste din Cluj.”

La nivel de concept de amenajare, accentul a fost pus pe materiale calde, lemn, lana, piele, detalii de catifea. Pentru a impaca preferintele ambilor proprietari in privinta stilului, designerii au propus cu succes un mix de stil scandinav, detalii industriale si elemente rustice, traditionale romanesti.

“Aici totul este imbratisat de grinzile din lemn, realizate de un mester local si ferestrele cu sprosuri ornamentale, conturate de ancradamentele albe si storurile romane, realizate la comanda de Oso Décor.”

Alexandra a intervenit si la conceptul de finisare a fatadei; a optat pentru caramida aparenta si riflaje de lemn care contrasteaza armonios cu geamurile albe, elegante.

La intrarea in casa regasim o trecere jucausa intre gresia hexagonala si parchet. Pentru a delimita eficient zona de zi de hol a fost creat un perete de rigips, decorat cu busteni de lemn (care incalzesc casa si la propriu si la figurat).

Prin finisajele alese, livingul este calduros pe tot parcursul anului: regasim caramida aparenta, o canapea din piele cu aspect vintage, multe accesorii din material textil.

Locul de luat masa este locul in care se intruneste intreaga familie, astfel ca au optat pentru o masa mare, de zece persoane. Integrat perfect in decorul casei, blatul brut din stejar masiv (realizat de Urban Woods) constituie piesa de interes a zonei de zi. Candelabrul supradimensionat , in stil industrial, accentueaza  importanta zonei.

Mobilierul de bucatarie a fost realizat la comanda la KPE Mobart, din mdf frezat, in doua nuante: albastru la partea de jos ai alb-crem  pentru corpurile suspendate.

Intoarcerea blatului de lucru in forma literei “u” si transformarea acestuia in bar asigura o delimitare armonioasa a zonelor si totodata spatiu valoros pentru un mic dejun sau o gustare rapida.

Foto: Fechete Ionut

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole