Cea mai fascinanta “casa in copac”, va fi construita in Franta

Cele mai citite

Cea mai fascinanta “casa in copac”, va fi construita pe coasta mediterana a Frantei, cu data de finalizare 2017. Acest megacomplex de apartamente de lux, “casa in copaci”, dupa cum a fost denumita de francezi, este cea mai asteapta cladire a litoralului din Hexagon.

Deschide Galeria

Constructia va incepe anul viitor, in orasul Montpellier si va purta numele de L’Arbre Blanc, “Copacul Alb”, datorita numeroaselor ramificatii (terase) care vor iesi din cele 17 etaje ale blocului de apartamente.

Designul cladirii a fost realizat de catre arhitecti francezi si japonezi, in asa fel incat “ramurile” cladirii sa atraga lumina in interiorul cladirii si in acelasi timp sa ii protejeze pe locatari de soarele puternic al Marii Mediterane.

Acoperisul intregului bloc va fi format dintr-o serie de penthouse-uri care vor cuprinde vederi inspre ocean si inspre munti, iar o galerie de arta si un restaurant va fi de asemenea construit pentru toti cei care isi doresc sa priveasca inspre Marea Mediterana, intr-un mod cu totul aparte.

Intreaga cladire, cu o inaltime de 56 m, va avea 120 de apartamente, fiecare nivel avand un plan diferit in ceea ce priveste designul interior al spatiilor destinate locatarilor.

 

Orasul Montpellier isi doreste sa fie un centru dedicat acestor cladiri cu un design total neconventional si tocmai de aceea administratia locala are in vedere construirea a 12 noi cladiri in stiluri care mai de care mai inedite, extravagante si de lux, renuntand la ideile arhitecturale traditionale.

Prin aceasta “casa in copac” si prin urmatoarele proiecte arhitecturale inedite ce vor urma, Montpellier va deveni un oras modern din toate punctele de vedere, care va atrage arhitecti si turisti din toata lumea pentru a admira aceste cladiri-capodopera.

Anul trecut in luna aprilie, compania Farshid Moussavi Arhitecture a castigat o competitie pentru a construi prima cladire neconventionala din Montpellier. Lucrarile vor incepe pana la sfarsitul acestui an.

Sursa Foto: DailyMail.co.uk

Reclama

Articole noi

Te-ar putea interesa