Cum alegem perdelele si draperiile pentru casa

Orice locuinta are mai multe etape de existenta. Pleaca de la dorinta intemeierii unui camin, decizia de a o construi de la zero sau de a cumpara un spatiu care va fi renovat, daca este cazul, si reamenajat dupa chipul si asemanarea proprietarilor.

Deschide Galeria

Daca in cazul constructiei si renovarii apelam la un architect si la alti specialisti, in cazul unei reamenajari, recomandabil este sa apelam fie la un designer de interior fie la un consultant care ne poate ajuta sa facem cele mi bune alegeri pentru casa noastra. Oricat de atenti am fi, mereu exista aspecte pe care nu le luam in calcul pentru ca avem impresia ca sunt mai putin importante decat altele. Nimic mai gresit. Pentru a obtine casa ideala, orice element conteaza. Unitatea vizuala tine de forma, materiale si culori si acestea trebuie sa se armonizeze si sa ne faca sa ne simtim confortabil si relaxati.

Este important atunci cand demarati un proiect atat de amplu precum amenajarea unei locuintei sa va pregatiti pentru un proces de durata pe care trebuie sa il planificati cu atentie. Vom vorbi astazi despre etapa finala a acestuia, dupa constructie/renovare, dupa realizarea finisajelor, dupa montarea electrocasnicelor si dupa mobilare ajungem la punerea la punct a detaliilor si anume alegerea accesoriilor, perdelelor, draperiilor, cuverturilor si amplasarea plantelor decorative.

Poate cel mai dificil de realizat din lista de mai sus este alegerea perdelelor si a draperiilor. Exista multe aspecte de luat in calcul, chiar daca in prima faza presupunem ca este vorba strict de culoare. Un consultant va va invata ca lucrurile nu sunt chiar atat de simple. Pornind de la forma perdelei, de la sistemul de montura care tine de materialul de constructie si tipul de geam, pana la lungimea acesteia, culoarea sa si materialul din care este realizata atat perdeaua cat si draperia, toate in functie de camera in care vor fi amplasate. Toate conteaza si orice greseala poate altera atmosfera generala a casei.

In plus trebuie sa tineti cont si de aspectele functionale ale acesteia, de cata lumina trebuie sa treaca prin ele, in functie de amplasarea imobilului, daca este spre nord, sud, est sau vest, daca este dormitor sau living, daca aveti montate plase de insecte sau perdeaua va fi expusa acestora etc.

Sfatul nostru este sa nu omiteti importanta acestei ultime etape in amenajare si sa apelati la specialist pentru a face cea mai buna alegere pe termen lung, fie ca sunteti la prima amenajare sau doar va doriti sa schimbati ceva in casa. Cereti sfaturi pentru o casa fericita. Designerii de la Perdele Sabra iti vor putea oferi gratuit informatii pretioase specifice nevoilor tale. Apeleaza cu incredere – numar contact – 0769.061.062 sau viziteaza showroom-ul din Bdul. Ghencea, nr.134.

 

 

Contact

 
 
 
 

 

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole