Cum sa alegi culoarea potrivita pentru baie?

Cand incepi procesul de redecorare, unul din primii pasi pe care ii faci este sa alegi culoarea pentru camere. Fie ca va fi una predominanta sau fiecare incapere va avea propria-i culoare, important este efectul pe care doresti sa il obtii. La fel este si in cazul cand alegi culoarea pentru baie. Haideti sa vedem de ce ati alege o culoare in detrimentul celeilalte.

Deschide Galeria

Culoarea pentru baie deseori folosita este albastrul. De ce? Pentru ca ne duce cu gandul la apa, la mare si la efectul lor relaxant. Nuantele de albastru folosite difera si ele la randul lor. Cele pastelate sunt mai potolite si inspira calmitate, pe cand nuantele mai inchise sunt mai dramatice si imprima un efect estetic mai mare.

Desi mai putin comuna decat albastrul, nuanta piersica este o alta varianta optima pentru baie. Piersica inspira caldura si confort, o atmosfera placuta per total. Aceasta culoare ofera o buna reflexie pentru piele; si cum toate baile include o oglinda care reflecta suprafetele, e de inteles de ce este o varianta buna de luat in considerare, mai ales pentru doamne.

O alta culoare pentru baie, la fel de odihnitoare si linistitoare este si verdele. Chiar daca este o culoare rece, efectul ei este la fel de relaxant si placut.

Alte culori precum galbenul sau maroul sunt si ele potrivite pentru baie. Sunt culori naturale care te fac sa te simti mai aproape de natura, inviorand atmosfera.

Pentru un decor mai excentric, violetul si movul sunt optiunile cele mai populare. Sunt culori intense si distinse in acelasi timp pentru o amenajare contemporana, nonconformista. Important in cazul folosirii lor este echilibrul si culorile cu care se combina. Albul este o optiune sigura pentru ca va scoate movul in evidenta fara a fi obositor. O singura culoarea pentru un spatiu mic precum baia poate fi usor claustrofob si intunecat, un efect nu tocmai placut. 

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole