Cum sa alegi dulapul pentru dormitor potrivit nevoilor tale?

Dulapul pentru dormitor este a doua piesa de mobilier cea mai importanta dupa pat. De aceea, acorda-i importanta cuvenita pentru a alege pe cel potrivit nevoilor tale.

Deschide Galeria

Incepe prin a-ti planifica spatiul necesar pentru stocare. Verifica de cat loc ai nevoie pentru a agata umerasele si cat pentru sertare. Masoara lungimea ramei pe care vei fixa umerasele. Daca vei alege o rama la jumatatea dimensiunii dulapului, iti va ramane loc si pentru a introduce sertare; insa, in acest caz, nu prea vei avea spatiu pentru paltoane sau hainele groase de iarna.

Ia in considerare si spatiul pentru cutiile cu incaltaminte, pentru posete, precum si spatiu pentru lenjeriile de pat si prosoape.

Dulapul pentru dormitor ideal este cel facut la comanda pentru ca astfel vei reusi sa ai un model perfect adaptat conditiilor din casa ta. Daca ai un dormitor mic, vei alege cu siguranta un dulap pe masura. La fel si in cazul unui tavan inclinat sau a unor unghiuri mai ciudate.

Exista si posibilitatea de a fixa dulapul chiar in perete, creand un plus de spatiu in dormitor. Daca esti fericitul posesor al unui dormitor mare in forma de L, poti adauga o partitie prin care sa desparti spatiul si sa creezi un dressing deschis, ca o mini camera. Este o varianta mai scumpa dar care iti va asigura ca vei avea o camera mereu ordonata si neincarcata cu haine de toate felurile.

In termeni de cost si design, dulapul pentru dormitor care te va scuti de costuri mari si va ocupa putin spatiu, este cel de sine statator. Un astfel de model poate fi mutat oriunde si poate avea masurile dorite de tine. Uita-te dupa acele variante care au si sertare la baza pentru un plus de stocare a lucrurilor.

Verifica si materialul de folosit in dulapul pentru dormitor. Lemnul de calitate este varianta pe care ne-o dorim cu totii. Rezista in timp si sprijina estetica dormitorului. Insa, nu uita de costurile pe care le presupune un astfel de dulap. Verifica cu atentie ce variante ai la dispozitie.

Pentru un aspect boem, de obicei in apartamentele mici sau in garsoniere, multi opteaza pentru o rama sau bara pe care fixeaza umerasele. Spatiul ocupat este vizibil redus; este o varianta pentru cei pragmatici si cu un stil de viata alert. 

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole