Cum amenajam o bucatarie invizibila

Din ce in ce mai multe case si apartamente imbina livingul cu bucataria. Odata ce hota a devenit un produs accesibil si se regaseste in toate bucatariile epocii noastre, problema mirosurilor care patrund in camera de zi nu mai este, in fapt, o problema. In plus, eliminarea unui perete intreg lasa impresia de spatiu deschis si de interior bine aerisit.

Deschide Galeria

Dificultatile apar cand vine vorba de o amenajare a bucatariei, fara a face nota discordanta cu livingul al carui apendice este. Mai ales in interioarele in stil modern sau contemporan, bucatariile trebuie sa pastreze un ton minimalist, cu linii clare si culori asemenea. Stim cu totii ca oricat de organizati am fi, cand ne apucam de gatit mancaruri complicate bucataria devine o intreaga piata de electrocasnice si vesela pe care in restul timpului ne chinuim sa le ascundem de ochii musafirilor indesandu-le in debarale, dulapuri si masini de spalat vase. Si chiar de reusim, bucataria ramane bucatarie si nu prea avem cum sa mascam aragazul si chiuveta.

Sau cel putin asa credeam pana cand biroul i29 architects au realizat urmatorul proiect, denumit “Bucataria invizibila”, care a fost implementat intr-un apartament din Paris. Scopul lor a fost crearea unei bucatarii care sa dispara atunci cand nu o utilizam. Designul este redus la minim. Pentru un ochi neantrenat, in incapere exista doar o masa neagra, cu o suprafata lacuita, de cativa centimetri grosime care poate fi cel mult locul de luat masa, pus in contrast frumos cu un perete placat cu lemn vopsit in alb care imita aproape la perfectie finisajele din restul casei.

La o privire atenta veti descoperi chiuveta, plita si toate dispozitivele necesare unei bucatarii de ultima generatie, incorporate in masa neagra. Iar daca veti continua explorarea, veti constata ca peretele este de fapt un dulap gigantic cu usi culisante in care veti gasi tot ce este necesar intr-o bucatarie clasica, de la cuptor cu microunde, cuptor clasic, spatii de depozitare pentru toata vesela, frigider etc.

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole