Cum decorați cu stil bucătăria de vară

Bucătăria de vară este locul perfect pentru a găti, a mânca și a te relaxa în aer liber in timpul verii.

Iată câteva idei pentru a o decora cu stil:

Stilul ales:

Primul pas este să alegeți un stil care vi se potrivește și care se potrivește cu personalitatea și arhitectura casei dumneavoastră. Iată câteva opțiuni populare:

Rustic: Mobilier din lemn natural, culori calde, elemente decorative din piatră sau cărămidă, plante verzi din belșug.

Modern: Linii simple, mobilier minimalist, materiale precum inoxul sau betonul, folosirea eficientă a spațiului.

Mediteranean: Culori vii (albastru, alb, galben), accente din teracotă, mobilier din fier forjat, plante aromatice.

Boem: Mobilier vintage sau din materiale reciclate, textile colorate, decorațiuni handmade, o atmosferă relaxată.

Mobilier:

Alegeți mobilier rezistent la intemperii: lemn tratat, plastic, inox, ratan sintetic. Dimensiunea mobilierului trebuie să fie proporțională cu spațiul disponibil. Asigurați-vă că aveți suficient spațiu de depozitare pentru ustensilele de bucătărie și vesela.

Culori și texturi:

Pentru un spațiu mic, folosiți culori deschise care dau impresia de mai mult spațiu. Albul este o alegere clasică, dar puteți folosi și culori vii sau combinații de culori. Texturile naturale, precum lemnul și piatra, adaugă căldură și personalitate.

Iluminare:

Asigurați-vă că aveți suficientă lumină pentru a găti și a mânca confortabil seara. Ghirlandele luminoase sau felinarele decorative pot crea o atmosferă romantică.

Decorațiuni:

Adăugați plante verzi pentru a da viață spațiului. Folosiți coșuri decorative pentru depozitare sau ca suport pentru plante. Rețineți! Tablourile sau fotografii cu tematică culinară pot personaliza spațiul, iar șervețele și fețele de masă colorate pot da o notă de veselă bucătăriei.

Alte elemente:

Un grătar sau un cuptor cu lemne este esențial pentru orice bucătărie de vară. Dacă spațiul permite, puteți amenaja o zonă de relaxare cu canapele sau șezlonguri. O pergolă sau o umbrelă mare poate oferi umbră în zilele caniculare.

Sfaturi finale:

Nu supraaglomerați spațiul. Asigurați-vă că zona este bine aerisită. Folosiți materiale ușor de curățat și întreținut. Distracția este esențială, așa că puteți  pene în bucătărie niște boxe pentru vă bucura de muzică ambientală.

Cu puțină creativitate și planificare, puteți transforma bucătăria de vară într-un spațiu elegant și funcțional, perfect pentru a petrece timpul cu familia și prietenii in sezonul cald.

 

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole