Top 8 corpuri de iluminat eco pentru interior și avantajele lor

Căutați modalități de a vă face casa mai prietenoasă cu mediul și de a economisi bani la facturile de energie? Atunci luați în considerare trecerea la corpuri de iluminat ecologice. Corpurile de iluminat ecologice utilizează mai puțină energie decât corpurile de iluminat tradiționale și durează mai mult, ceea ce înseamnă că veți economisi bani în timp. De asemenea, produc mai puțină căldură, ceea ce poate ajuta la reducerea costurilor de răcire în timpul verii.

Iată primele 8 corpuri de iluminat ecologice pentru interior și avantajele lor:

Becuri LED: Becurile LED sunt cea mai populară opțiune de iluminat ecologică și din motive întemeiate. Sunt extrem de eficiente din punct de vedere energetic, durând până la 50.000 de ore și producând până la 80% mai puțină căldură decât becurile incandescente. De asemenea, sunt disponibile într-o gamă largă de culori și luminozitate, astfel încât să le puteți găsi pe cele perfecte pentru nevoile dumneavoastră.

Becuri CFL:

Becurile CFL (Compact Fluorescent Lights) sunt o altă opțiune bună pentru iluminatul ecologic. Sunt mai eficiente din punct de vedere energetic decât becurile incandescente și durează mai mult, dar nu sunt la fel de eficiente ca becurile LED. De asemenea, produc mai multă căldură decât becurile LED, așa că nu sunt o opțiune la fel de bună pentru zonele cu climă caldă.

Becuri cu halogen:

Becurile cu halogen sunt o opțiune bună pentru cei care caută o lumină mai luminoasă și mai albă decât becurile LED sau CFL. De asemenea, sunt mai eficiente din punct de vedere energetic decât becurile incandescente și durează mai mult. Cu toate acestea, produc mai multă căldură decât becurile LED sau CFL, așa că nu sunt o opțiune la fel de bună pentru climatele calde.

Lumina naturală:

Profitați la maximum de lumina naturală deschizând draperiile și jaluzelele în timpul zilei. De asemenea, puteți lua în considerare instalarea ferestrelor Velux sau a altor ferestre de mansardă pentru mai multă lumină naturală în casă.

Corpuri de iluminat cu senzori:

Corpurile de iluminat cu senzori se aprind automat atunci când detectează mișcare și se sting când nu mai este nimeni în zonă. Aceasta poate ajuta la economisirea energiei, mai ales în zonele care sunt frecvent utilizate, dar nu sunt ocupate constant.

Dimmer:

Dimmerii vă permit să controlați nivelul de luminozitate al corpurilor de iluminat. Acest lucru poate ajuta la economisirea energiei și la crearea unei atmosfere mai plăcute în casa dumneavoastră.

Iluminat cu panouri solare:

Iluminatul cu panouri solare utilizează energia soarelui pentru a alimenta luminile. Este o opțiune excelentă pentru cei care doresc să reducă dependența de rețeaua electrică.

Iluminat LED solar:

Iluminatul LED solar utilizează panouri solare mici pentru a alimenta luminile LED. Este o opțiune excelentă pentru cei care doresc un sistem de iluminat ecologic și eficient din punct de vedere energetic care este ușor de instalat.

Trecând la corpuri de iluminat ecologice, vă puteți ajuta să vă reduceți amprenta de carbon și să economisiți bani la facturile de energie. De asemenea, vă puteți îmbunătăți calitatea vieții creând o casă mai confortabilă și mai primitoare.

Succes în alegerea corpurilor de iluminat ecologice potrivite pentru casa dvs.!

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole