Cum realizezi un șemineu decorativ (fals) în apartament- 6 pași simpli

Realizarea unui șemineu decorativ (fals) într-un apartament îți oferă șansa să creezi un spațiu atrăgător și confortabil în locuință.

Iată șase pași simpli pentru a crea un șemineu decorativ:

 1. Planificare și design:
  • Decide locația șemineului în apartament și măsoară spațiul disponibil. Alege un design care să se potrivească stilului decorativ al camerei. Poți alege un șemineu în stil clasic, modern sau rustic.
 2. Achiziționarea materialelor:
  • Cumpără materialele necesare în funcție de designul ales. Ai nevoie de placaj, rigips, scânduri, vopsele, adezivi, unelte precum fierăstrăul, șurubelnița și cuie.
 3. Construcția mantalei:
  • Construiește mantaua șemineului folosind placaj sau scânduri. Alege o formă și dimensiune care să se potrivească spațiului și să ofere o bază solidă pentru restul șemineului.
 4. Crearea deschiderii pentru foc:
  • Taie o deschidere în mantaua șemineului pentru a simula spațiul pentru foc. Poți utiliza rigips pentru a da impresia de adâncime și a adăuga detaliile necesare, cum ar fi cărămizile decorative sau piatra falsă.
 5. Vopsire și finisare:
  • Vopsește mantaua într-o culoare care se potrivește cu decorul camerei tale. Adaugă finisaje precum detaliile sculptate sau ornamentele decorative pentru a îmbunătăți aspectul șemineului.
 6. Adăugarea elementelor decorative:
  • Personalizează șemineul adăugând elemente decorative, cum ar fi o lambriu decorativă, sfeșnice sau accesorii pentru a completa aspectul. Poți așeza și o oglindă deasupra mantalei pentru a da profunzime și a face spațiul să pară mai mare.

Un șemineu decorativ (fals) poate fi o adiție minunată la decorul apartamentului tău, oferind căldură vizuală și un element focal atractiv. Asigură-te că respecți regulile de siguranță, mai ales dacă adaugi elemente care simulă focul. Dacă crezi că nu poți construi șemineul singur, poți cere ajutorul unui profesionist pentru a te asista în procesul de creație.

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole