Cum schimbi infatisarea unei amenajari – 9 idei simple cu buget minim

Iti sunt cunoscute momentele acelea cand simti ca ai schimba ceva in casa, dar nu stii exact ce? Buget pentru renovare nu prea ai, dar simti ca e timpul pentru o schimbare. Despre astfel de idei vreau sa-ti vorbesc in acest articol, trucuri simple pe care sa le poti pune in aplicare astfel incat casa ta sa respire un aer nou, improspatat. Deci, ce solutii exista?

Deschide Galeria

Perdele si draperii noi. Daca nu mai esti multumit de aspectul perdelelor si draperiilor tale pentru ca fie s-au invechit sau deteriorat intr-o forma sau alta, este timpul sa le schimbi cu unele noi. Daca atunci cand le-ai cumparat, te-ai grabit si ai ales un model la intamplare, ai grija ca de data aceasta sa nu mai repeti greselile trecute. Alege cu atentie astfel incat sa se potriveasca cu amenajarea per ansamblu, sa filtreze placut lumina ce patrunde in camera si mai ales sa nu o coloreze prin nuanta materialului. Am scris mai pe larg despre acest subiect aici.

Tapetul. Nu, nu s-a demodat, ci mai degraba s-a reinventat. Vrei sa schimbi aspectul unui living, bucatarii, dormitor sau camera copilului, poti face asta cu tapet aplicat pe un perete, reusind sa creezi astfel o zona de interes in respectiva incapere. Adapteaza modelul tapetului in functie de locul unde va fi montat si, mai ales, ai grija sa nu incarce excesiv decorul. Iata aici o amenajare din care sa te inspiri.

Iluminatul cu benzi LED. Casele din Romania sufera la capitolul iluminat. Poti schimba asta adaugand lumini de ambient, cum ar fi un lampadar in living sau benzi LED in bucatarie, de exemplu. Te vor ajuta sa aduci lumina pe zona blatului de lucru (monteaza sub dulapurile de sus si vei avea astfel o lumina mai buna pentru intreaga bucatarie). Un gest mic, dar cu impact mare pentru tine.

Organizeaza-te mai bine in bucatarie. Instaleaza o bara metalica ca suport pentru ustensilele tale cele mai utilizate atunci cand gatesti. Ideal ar fi sa o montezi deasupra plitei sau in apropierea ei, astfel incat sa le poti accesa usor ori de cate ori ai nevoie.

Zugraveste sau vopseste. Cateodata, o simpla mana de vopsea lavabila este tot ce ai nevoie pentru a improspata o amenajare. Schimba culoarea anterioara si camera va arata cu siguranta altfel. Poate va fi schimbarea pe care ti-o doresti.

Oglinzile. Am mentionat in multe articole ca oglinzile sunt un truc foarte util pe care il poti integra cu incredere in orice spatiu mic si nu numai. Reflecta lumina si mai ales iti lasa impresia ca spatiul pare mai mare decat este in realitate. Daca vrei sa obtii dublu efect, alege sa pozitionezi oglinda astfel incat sa reflecte fereastra si implicit lumina naturala.

Depozitare pana in tavan. Pentru ca tot am mentionat spatiile mici, si o problema des intalnita aici este depozitarea, iata o abordare mai neconventionala. Incearca un corp de biblioteca inalt, pana aproape de tavan astfel incat sa poti depozita mai mult. Valabil si pentru corpurile din bucatarie.

Tablia de pat. Si dormitorul tau merita o schimbare. Ce ai spune de o noua tablie de pat? Tapitata si confortabila, ca sa te poti sprijini usor atunci citesti inainte de culcare. Daca tablia este integrata cadrului patului, atunci un perete-accent poate sa fie parte a unei reamanajari simple, dar de efect. Cateva propuneri am adunat si aici.

Caloriferele. Poate ti se va parea usor ciudat, dar caloriferele vopsite in culori saturate sunt la moda. Este un fel de a-i da o viata noua acestui obiect indispensabil din casa ta, mai ales daca ai un model din acela vechi, din fonta. Daca ti se pare prea traznita ideea, atunci mergi pe varianta mai sigura a unei masti de calorifer. Acoperi inesteticul calorifer vechi si dai un aer chic amenajarii.

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole