Cum se ingrijeste un gard viu?

Pentru gradinarii incepatori si pentru cei experimentati, plantarea unui gard viu este fara doar si poate una dintre cele mai bune idei pe care le pot implementa, chiar la ei in gradina, pentru a aduce un plus de farmec intregii gospodarii.

Deschide Galeria

Cand vine vorba de plantarea unui gard viu, posibilitatile sunt vaste si variate, de la plantarea unor tufisuri pe post de gard viu, pana la plantarea unor arbori care sa joace acest rol, posibilitatile sunt limitate doar de spatiul pe care doresti sa il ingradesti.

Un gard viu poate fi format din tufe de tuia care vor ramane mereu verzi, chiar si pe timpul iernii, la temperaturi scazute.

O alta varianta inedita pentru a planta un gard viu este de a planta niste copaci sau pomi fructiferi de inaltime medie, sa legi franghii in jurul lor, iar pe acestea sa plantezi fie plante cataratoare fie tufisuri care sa creasca intre arbori.

In situatia in care iti doresti ca gardul sa aiba si un rol de protectie, p oti alege sa pui sarma intre copaci si sa cresti mici arbusti intre acestea, iar iarna, desi le vor cadea frunzele, tot vor arata foarte bine ca o structura naturala si compacta realizata din lemn.

Orice fel de gard viu pe care doresti sa il implementezi, chiar daca alegi variante neconventionale sau plante care efectiv au strict acest rol, implementarea gardurilor vii la tine in curte sau in gradina va fi mereu o solutie atat estetica cat si practica. 

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole