10 idei de amenajare a livingului pentru familii numeroase

Livingul este probabil camera cu cea mai multa incarcatura sociala dintre toate. Este locul unde familia se reuneste pentru relaxare la sfarsitul zilei si unde primim in vizita prietenii si socializam alaturi de ei. De aceea, livingul trebuie sa intruneasca cateva aspecte functionale care sa acopere toate nevoile familiei, mai ales daca vorbim despre una numeroasa.

Deschide Galeria

Propunerile noastre de amenajare vin sa scoata in evidenta acele trasaturi specifice familiilor care urmaresc pe langa aspectul practic si unul estetic. Astfel, un perete poate fi amenajat cu fotografiile membrilor familiei, in special ale copiilor in diversele etape de viata. Peretele de deasupra canapelei sau a unei comode va fi locul perfect pentru expunerea lor. Alegeti rame identice in forma, culoare si marime si puneti-le intr-o aranjare succesiva pentru un impact vizual deosebit. La fel de bine va functiona si un singur raft pe care sa sprijiniti fotografiile.

Daca aveti un televizor in living, incercati ca acesta sa nu domine intregul spatiu. Alegeti piese de mobilier joase, si lasati cat mai mult spatiu liber deasupra lui pentru a crea impresia de aerisit. Cateva rafturi suspendate si o schema de culori pale, neutre atat pentru pereti cat si pentru mobilier, vor ajuta la coerenta spatiului. Adaugati doar cateva accesorii cu accente de culoare. Aspectul aerisit si tematica coloristica vor insoti momentele cand toata familia se reuneste in living, populand spatiul.

Spatiul aflat deasupra canapelei poate fi decorat fie cu un tablou mare, sau mai multe piese care sa balanseze un tablou central. Alegeti imagini si rame care sa redea un aspect chic si sa functioneze armonios. Toate obiectele si decoratiunile din living, precum carti, statuete, fotografii, boluri si vaze isi vor gasi locul intr-un dulap deschis integrat direct in perete. Veti avea astfel un spatiu ordonat si o amenajare simpla dar eleganta.

Mobilierul modular va veni mereu in ajutor in special intr-o casa cu copii mici. Sertarele si dulapurile vor putea avea atat un rol estetic cat si functionalitatea unui spatiu de depozitare.

Nu ignorati importanta culorilor! Mergeti pe nuante deschise care sa inveseleasca atmosfera. Pentru o familie numeroasa, este un aspect important de luat in considerare. Incercati cu un galben pal si mobilier in culori deschise, neutre pentru ca intregul spatiu sa para mai luminos si pozitiv. Si tonurile de albastru se pot integra in living pentru a raspandi un sentiment de relaxare.

Calitatea mobilierului, in special a canapelei sunt aspecte de luat in considerare atunci cand veti amenaja livingul. Optati pentru canapele confortabile si prietenoase copiilor care se vor juca in permanenta in preajma lor si mai ales cu material care poate fi spalat cu usurinta.

Sursa foto: housetohome.co.uk

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole