Cum se planteaza si cum se creste iedera

Iedera este o planta uimitor de frumoasa care poate acapara intreaga atentie a celor care o privesc si poate fura intregul peisaj, atat la propriu, cat si la figurat, datorita capacitatii sale ridicate de a se raspandi in orice conditii.

Deschide Galeria

Primul lucru pe care trebuie sa il iei in calcul in momentul in care te decizi sa plantezi iedera este locul in care o vei amplasa, fie la tine in curte fie in gradina, alegandu-i un loc bine definit si static.

Iedera trebuie plantata in ghivece sau in spatii bine izolate de restul pamantului, deoarece ea se va raspandi foarte rapid, in orice conditii si peste orice obstacole ce ii stau in cale. Aceasta planta frumoasa se va urca pe copaci, pe obiectele din curte, pe casa ta si va distruge tot ce ii sta in cale, ea hranindu-se din obiectele si copacii pe care ii acapareaza.

Pe cat este de frumoasa iedera, pe atat este de periculoasa daca nu este bine intretinuta si taiata in mod regulat, pentru a nu provoca daune nedorite. De asemenea, daca ai un gard din lemn, trebuie sa ai mare grija ca iedera sa nu ajunga la el deoarece il va roade in intregime, dupa care va continua sa aiba efecte daunatoare in restul curtii tale, acaparand-o in totalitate.

Iedera este o planta ornamentala foarte speciala, fiind adesea folosita la nunti, in buchetele mireselor sau pentru a decora arcade din gradina, toate acestea fiind realizate intr-un mediu izolat, controlat. 

Acest scurt tutorial video iti va explica cat de simplu este sa plantezi si sa cresti iedera, o planta foarte frumoasa care poate creste in orice conditii.

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole