De unde începeți curățenia în casă și ce produse să folosiți

Cel mai bun mod de a începe curățenia în casă este de la cele mai murdare camere la cele mai curate. De asemenea, este important să începeți cu suprafețele mari. Acest lucru vă va ajuta să vă asigurați că nu vă pierdeți nimic în timpul curățeniei.

Iată o ordine recomandată pentru curățenia în casă:

Baia: Baia este o cameră care se murdărește rapid, așa că este important să o curățați prima. Începeți prin a curăța chiuveta și vasul de toaletă. Apoi, curățați cada sau dușul. Nu uitați să curățați și podeaua și oglinzile.

Bucătaria: Bucătăria este o altă cameră care se murdărește rapid, așa că este important să o curățați și pe aceasta. Începeți prin a curăța bucătăria de sus în jos. Curățați blatul de lucru, chiuveta, aragazul și cuptorul. Nu uitați să curățați și podeaua și frigiderul.

Livingul: Livingul este o cameră în care petreceți mult timp, așa că este important să o curățați în mod regulat. Începeți prin a arunca gunoiul și a aduna orice obiecte al căror loc nu este în această cameră. Apoi, curățați mobilierul și podeaua.

Dormitorul: Dormitorul este locul în care vă relaxați și dormiți, așa că este important să îl mențineți curat și ordonat. Începeți prin a face patul. Apoi, curățați mobilierul și podeaua. Nu uitați să spălați și lenjeria de pat.

Restul casei: După ce ați curățat cele patru camere principale, puteți trece la celelalte camere ale casei. Începeți cu cele în care este mai multă mizerie.

În ceea ce privește produsele de curățat, este important să folosiți produse potrivite pentru fiecare suprafață. De exemplu, nu ar trebui să folosiți un produs de curățare pentru podele din lemn pe o suprafață din marmură.

Iată o listă cu câteva produse de curățat de bază pe care ar trebui să le aveți în casă:

Detergent de vase: Pentru a curăța vasele, blatul de lucru și chiuveta.

Detergent de rufe: Pentru a curăța hainele.

Detergent de podea: Pentru a curăța podelele din lemn, laminat, marmură sau gresie.

Spray de curățare: Pentru a curăța suprafețe mici, cum ar fi oglinzile sau ferestrele.

Produs de curățare a toaletei: Pentru a curăța vasul de toaletă.

Produs de curățare a aragazului: Pentru a curăța aragazul și cuptorul.

De asemenea, puteți folosi produse de curățat naturale, cum ar fi oțetul, bicarbonatul de sodiu sau sucul de lămâie. Aceste produse sunt eficiente și mai puțin dăunătoare pentru mediu.

Iată câteva sfaturi pentru a vă face curățenia mai ușoară și mai eficientă:

Faceți o listă cu sarcinile pe care trebuie să le faceți. Acest lucru vă va ajuta să vă organizați și să vă asigurați că nu uitați nimic.

Ascultați muzică sau podcast-uri în timp ce curățați. Acest lucru vă va ajuta să vă relaxați și să faceți treaba mai rapid.

Încurajați-vă copiii și familia să vă ajute la curățenie. Acest lucru vă va face treaba mai ușoară și le va învăța pe copii importanța curățeniei.

Prin urmare, pentru a începe curățenia în casă, este important să aveți o plan, să folosiți produsele potrivite și să vă organizați. Cu puțin efort, vă puteți menține casa curată și ordonată.

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole