fbpx

Design actual intr-un apartament de 70 mp pentru o familie cu copil mic

Cele mai citite

Excelenta amenajare a unui apartament de doar 37 metri patrati

Un apartament mic nu se amenajeaza atat de usor...

Amenajare functionala intr-un apartament de 3 camere din Bucuresti

Secretul unei amenajari reusite consta in realizarea profesionista a...

Un apartament de 3 camere modern si functional pentru o familie cu 2 copii

O amenajare functionala, luminoasa, adaptata nevoilor lor, iata pe...

O reamenajare cu stil pentru o bucatarie de 8 mp – foto inainte si dupa

Proprietarii acestui apartament si-au dorit foarte mult o schimbare...

Amenajarea apartamentului pe care ti-o propunem astazi ne-a surprins prin abordarea simpla, curata, dar in acelasi timp primitoare si confortabila. Vorbim despre un apartament de 3 camere cu o suprafata de 70 metri patrati, caminul unui cuplu care, imediat dupa finalizarea amenajarii, au devenit parinti.

Deschide Galeria

Spatiul mizeaza pe un design minimal, scandinav, cu accent pe functional si practic. Piesele de mobilier au fost atent alese pentru a nu incarca excesiv decorul si a pastra circulatiile firesti.

Living

Zona de zi inglobeaza un living, spatiu pentru luat masa si bucataria in plan deschis. Toate aceste functiuni descriu un tot unitar ce comunica armonios atat cromatic, cat si functional.

Corpul de biblioteca care ocupa aproape un intreg perete in living este poate piesa de rezistenta, care atrage privirea prin rafturile asimetrice care permit o depozitare variata; carti, cd-uri si decoratiuni de diferite marimi pot fi asezate in rafturile bibliotecii.

Pentru a fi cat mai aproape de bucatarie, spatiul destinat diningul se afla amenajat in dreptul acestei biblioteci, la cativa pasi de intrarea in zona de gatit. Spatiul pastreaza simplitatea ca tematica dezvoltata in intreg apartamentul.

Bucatarie

Partea vizibila din living se rezuma la dulapuri principale, partea superioara fiind lasata libera, doar hota fiind instalata in aceasta zona. Astfel, tot spatiul pare aerisit si luminos, cu depozitarea concentrata in dulapurile de pe peretele opus ferestrei. Electrocasnicele sunt incorporate, iar blatul dispus in forma de L pare a fi o prelungire a camerei de zi. O astfel de bucatarie iti ofera loc generos pentru gatit, iar dispunerea mentine fluenta spatiului. Totul este optimizat si functional.

Cromatica amenajarii penduleaza intre alb dominant, cu accente de negru si pe alocuri oranj, iar esentele de stejar, prezente la nivelul pardoselii, mesei si blatului din bucatarie joaca un rol esential prin echilibrarea tonalitatii.

Depozitare

Amenajarea nu duce lipsa de depozitare, fiecare zona in parte fiind prevazuta cu un astfel de sector. De la bucatarie, la biblioteca, pana la dulapurile care merg pana in hol (inalte pana in tavan si cu manere mari, negre pentru a sparge monotonia albului), apartamentul ofera solutii variate pentru nevoile cuplului. De altfel, asta a si fost una din cerintele lor atunci cand au apelat la designerii de la Eg Projekt pentru a-i ajuta in conturarea amenajarii apartamentului nou achizitionat.

Dormitor si baie

Pentru ca nu si-au dorit un design complicat, ci mai degraba aerisit si functional, fiecare functiune a locuintei s-a dezvoltat in jurul acestei idei. Si in dormitor intalnim aceeasi abordare de tip nordica, cu alb si accente de negru sau maro-brun. Pentru un plus de textura, peretele cu patul a fost placat cu placi ce imita caramida. Draperiile si cuvertura, precum si noptierele sau tablia patului sunt singurele accente de culoare.

In aceeasi masura a fost amenajata si baia, cu faianta crem, gresie ce imita parchetul (reluand ideea celui real din stejar utilizat in restul casei). Dulapul conturat intr-o nisa, rafturile pentru mici decoratiuni si sertarele de sub lavoar ofera spatii pentru a depozita cele necesare baii.

Reclama

Articole noi

Amenajare moderna si functionala pentru o garsoniera de 33 mp

Venim in intampinarea voastra cu inca un model de...

Jaluzele cu rulou: de ce să le alegi? Ghid practic

Jaluzelele cu rulou au luat naștere ca jaluzele tehnice...

Un apartament modern din Bucuresti cu accente glam si industriale

Povestea amenajarii acestui apartament a inceput in aprilie 2021,...

Avantajele și dezavantajele boilerelor electrice

Boilerele electrice sunt un sistem de încălzire care a...

Influente japoneze intr-un apartament de 68 mp din Cluj

Povestea acestui apartament din Cluj Napoca a inceput in...