fbpx

Gradina sub 10 metri patrati? Mai mult decat suficienta!

Cele mai citite

Locuinta din Timisoara – stilul scandinav in 35 de metri patrati

In incercarea noastra de a gasi locuinte din Romania...

Excelenta amenajare a unui apartament de doar 37 metri patrati

Un apartament mic nu se amenajeaza atat de usor...

Amenajare functionala intr-un apartament de 3 camere din Bucuresti

Secretul unei amenajari reusite consta in realizarea profesionista a...

Casute eco-friendly – 19 modele

In ultima vreme produsele eco-friendly au devenit o adevarata...

Atunci cand auzim de gradina casei, ne gandim la resedintele acelea americane cu spatii verzi generoase, plante luxuriante si flori spectaculoase, dar greu de ingrijit.

Deschide Galeria

In mediile urbane, insa, orice petic de pamant este o binecuvantare, chiar si atunci cand il strabatem in mai putin de sase pasi. Provocarea noastra in articolul de fata a fost sa adunam strictul necesar intr-o gradina de mai putin de 10 metri patrati.

Am inceput cu obiectele de mobilier. Pentru stat jos, o banca ingusta asezata de-a lungul unui perete sau dispusa in L este suficienta. Ea poate avea spatiu de depozitare sub bancheta. La fel sunt si scaunele pliante ce pot fi pastrate in interior pe durata anotimpului rece.

In ceea ce priveste masa, ea poate fi o placa rabatabila din lemn, fixata pe un perete, pe care sa o folositi doar atunci cand este necesar. O masa pe roti, pe care sa o folositi si in alt spatiu din casa, este si ea de preferat obiectelor masive care incarca un loc si asa mic.

Atunci cand spatiul de plantare orizontal nu este generos, vegetatia poate sa fie dispusa pe verticala, creand un cadru intim, o oaza verde accesibila de acasa. Folosind plante ce se dezvolta rapid, ca iedera sau glicina, prelungim cadrul verde de jur imprejurul gradinii. Plantele pot fi agatate in jurul unor rame confectionate din sarma sau pot fi dispuse in ghivece sau in panouri.

Pentru un efect optic de amplificare, o idee buna este sa asezati o oglinda intr-un loc de unde poate capta tot restul spatiului. Astfel, acesta va parea de doua ori mai mare. Obiectul in sine devine punct focal al gradinii si reflecta lumina, inviorand astfel spatiul.

Nuantele deschise maresc vizual orice spatiu, iar gradina nu face exceptie. Optati pentru pereti cat mai deschisi la culoare, care sa reflecte lumina. Daca nu vreti sa va limitati la acestia, puteti avea un perete accent, intr-o culoare saturata.

Evitati obiectele inutile care sa incarce inutil un spatiu si asa mic. Depozitarea tacamurilor, de exemplu, poate fi mentinuta in interiorul casei, iar suvenirurile din vacante nu trebuie sa fie toate expuse in acelasi timp. In gradina de acasa, lumina si aerul trebuie sa circule nestingherite.

Exemplele din galeria foto grupeaza toate sugestiile de mai sus. Nu-i asa ca gradina dumneavoastra nu mai pare atat de mica?

Reclama

Articole noi

Amenajare moderna casa 156 mp

Atmosfera relaxata, tinereasca din aceasta locuinta unifamiliala din Berceni,...

Cum pregătești camera unui nou-născut: iată la ce să fii atent

Când vine un copil pe lume, ne pregătim în...

Renovarea unui studio de 38mp cu buget limitat

Un spatiu mic, dar bine impartit functional si finisat...

Aveți un living de dimensiuni reduse? Iată cum îl puteți mobila

Camera de zi este adesea considerată a fi inima...

Amenajare moderna apartament de doua camere din Cluj

O amenajare moderna, in linii minimaliste, cu accente de...