fbpx

Iluminatul in camera copiilor

Cele mai citite

Excelenta amenajare a unui apartament de doar 37 metri patrati

Un apartament mic nu se amenajeaza atat de usor...

Locuinta din Timisoara – stilul scandinav in 35 de metri patrati

In incercarea noastra de a gasi locuinte din Romania...

Amenajare functionala intr-un apartament de 3 camere din Bucuresti

Secretul unei amenajari reusite consta in realizarea profesionista a...

Casute eco-friendly – 19 modele

In ultima vreme produsele eco-friendly au devenit o adevarata...

Ca in fiecare incapere a locuintei noastre, si camera copiilor are nevoie de un iluminat adecvat varstei si activitatilor celor mici. Iata cateva detalii de care ar trebui sa tinem cont atunci cand amenajam aceasta zona a casei.

Deschide Galeria

Siguranta copiilor vine pe primul loc! Trebuie sa ne asiguram ca alegem corpuri de iluminat din materiale care nu sunt nocive pentru copii; produsele alese nu ar trebui sa aiba margini ascutite, sau componente care se pot demonta usor si sa puna in pericol viata copilului.

Bebelusilor le este recomandata o lumina delicata, mai calda, somnul lor putand fi tulburat de un iluminat puternic.

De asemenea, este necesara o sursa de lumina principala care sa ilumineze toata camera. Vom avea grija sa alegem corpuri de iluminat inchise, astfel incat copilul sa nu priveasca direct in bec, iar ochii lui, inca sensibili, sa fie afectati (mai ales in cazul bebelusilor de pana intr-un an). In plus, pentru bebelusi se recomanda o lumina reflectata de pereti sau tavan si nu una directa.

Pe langa iluminatul general, se recomanda si o lumina de accent, sub forma unor veioze sau lampi pentru lectura de seara. De asemenea, si masuta sau biroul pe care copilul coloreaza, deseneaza sau scrie (pentru copiii de varsta scolara) este necesara o lumina suplimentara sub forma unei lampi sau veioze.

Intrerupatoarele ar trebui sa fie amplasate in apropierea paturilor copiilor, astfel incat acestia sa poata folosi lampile noaptea in cazul in care doresc sa mearga la toaleta. Luati in calcul si faptul ca unii copii se pot speria de intuneric, astfel ca ei pot adormi doar cu lumina aprinsa. In astfel de cazuri, este necesara o sursa de iluminat tip veghe, pe baza de LED. O gama larga de solutii de iluminat pentru copii dotate cu cea mai noua tehnologie economica poti gasi aici.

Cu toate acestea, lumina naturala trebuie sa fie principala sursa de iluminat in camera copilului pe timpul zilei. De aceea, sunt importante culorile cu care sunt zugraviti peretii si mai ales ca ferestrele sa fie lasate libere sau acoperite de o perdea care sa filtreze placut lumina. Se recomanda albul si culorile deschise, vesele care reflecta lumina si amplifica spatiul.

Reclama

Articole noi

Amenajare apartament de trei camere – mult lemn si accente puternice de culoare

Situat intr-un bloc nou din zona de nord a...

Ce mobilă living este potrivită pentru spațiul casei tale?

Decorezi un living nou sau vrei să îți înlocuiești...

Tipuri de sobă din care poți alege varianta potrivită pentru casa ta

Confortul oferit de o temperatura adecvată este urmărit de...

Amenajare moderna pentru o casa de 117 mp din Bucuresti

O casa din Bucuresti a fost transformata de biroul...

Cum sa cureti mucegaiul din camere

Branza cu mucegai este o delicatesa, dar cand ne...