Inainte si dupa – cum sa transformi un apartament mic

Cele mai citite

Excelenta amenajare a unui apartament de doar 37 metri patrati

Un apartament mic nu se amenajeaza atat de usor...

Amenajare functionala intr-un apartament de 3 camere din Bucuresti

Secretul unei amenajari reusite consta in realizarea profesionista a...

Locuinta din Timisoara – stilul scandinav in 35 de metri patrati

In incercarea noastra de a gasi locuinte din Romania...

Top 100 idei de amenajare de bucatarii moderne

Odata cu trecerea timpului, decorul unei case are nevoie...

Si spatiile mici pot fi locuite cu stil atunci cand imbini functionalul cu creativul. Ca sa ilustram pe deplin aceasta idee am ales un proiect de apartament amenajat de cei de la archOmega.

Deschide Galeria

Misiunea lor a fost sa renoveze si reamenajeze spatiul unui apartament de 30 metri patrati, optimizand functiunile si conturand un decor mai aerisit, mai luminos. Schimbarea este dramatica, iar modificarile aduse au permis chiar si conturarea unui spatiu de dormit, altul decat cel al canapelei.

Au fost conturate spatii de depozitare in fiecare functiune in parte, dar spatiul nu pare aglomerat sau agresat de mobilier. Stilistic, amenajarea ne aminteste de interioarele scandinave, iar liniile designului seteaza amenajarea ca una moderna, contemporana. Jocul geometriilor se imbina armonios la nivelul decorului si prin efectul creat reusesc sa distraga atentia de la dimensiunile spatiului. Pastelurile de pe peretele-accent isi regasesc corespondentul in modelul covorului, iar oglinzile dulapului reflecta tot acest joc geometric, lasand impresia ca spatiul pare mai mare. Restul peretilor au fost zugraviti cu un gri in ton deschis.

Spatiul respira gratie alegerii optime a mobilierului. O canapea de 2 locuri, un corp tip consola alb, de joasa inaltime pe peretele colorat si un dulap cu oglinzi. Locul de luat masa face trecerea spre zona bucatariei, fiind bine pus in valoare in cadrul spatiului: 3 scaune diferite ca design, o masa rotunda cu un design potrivit spatiului mic in care se afla si un corp de iluminat suspendat care directioneaza lumina in aceasta zona.

Bucataria pastreaza un aer functional, cu electrocasnicele incorporate in mobilier, sporind unitatea la nivel vizual. Culorile alese pentru dulapuri se imbina excelent cu restul cromaticii dezvoltate in amenajare.

Partea surprinzatoare a acestei amenajari este crearea unui spatiu de dormit in spatele partitiei colorate in pastel. Patul, dulapul pentru haine si un lampadar minimalist asigura decorul acestei functiuni nou create in acest apartament. Zona de zi este astfel delimitata de cea de noapte, oferind un plus de intimitate in cazul vizitelor prietenilor. In baie, eliminand cada si inlocuind-o cu un dus cu scurgere in pardoseala, s-a putut integra aici si masina de spalat rufe.

Reclama

Articole noi

3 moduri în care poti utiliza rasina epoxidica pentru amenajarea casei tale

De-a lungul timpului materialele de construcții au evoluat foarte...

Ce este, cum functioneaza si cum alegi o pompa submersibila?

De pompă ai în general nevoie atunci când vrei...

Kilowatt ora si kilowatt: principalele diferente

Diferențele dintre kilowați și kilowați oră Foarte des atunci când...

Sfaturi pentru mobilarea dormitoriului ideal: ce n-ar trebui să lipsească

Atunci când alegi mobilierul pentru dormitorul tău, trebuie să...

5 plante care s-au adaptat si la clima din Romania

Țara noastră este cunoscută pentru clima și pentru solul...