Istoria și avantajele măsuței de cafea în sufragerie

Măsuțele de cafea par adesea a fi piese de mobilă sufragerie care trec neobservate, dar în realitate este exact invers. Măsuța cafea devine locul de întâlnire în fiecare cameră de zi, cameră de familie sau sufragerie din fiecare casă.

Măsuța cafea este o piesă de mobilier indispensabilă, care nu va lipsi niciodată din casă, iar acestea vin în toate formele și dimensiunile.

Ca o curiozitate pentru a reitera importanța măsuțelor de cafea este faptul că este una dintre primele piese de mobilier care au fost create. Originile sale datează din epoca peșterilor, deoarece a apărut din nevoia omului de a ține obiectele la o înălțime confortabilă pentru utilizare.

Este curios că de-a lungul istoriei mesele de cafea au schimbat materialele, de la piatră la oțel, marmură și lemn.

Cele mai multe măsuțe de cafea sunt fabricate astăzi din lemn (deși mesele din imitație de lemn sunt din ce în ce mai frecvente) sau din sticlă și metal, de obicei din oțel inoxidabil sau aluminiu, și pot încorpora dulapuri sau sertare, care-ți completează spațiile de depozitare din mobila sufragerie.

Se crede că măsuțele de cafea așa cum le știm noi azi au fost construite pentru prima dată în Anglia renascentistă.

Origini

Măsuță de cafea în stil japonez

În Europa, primele mese special concepute, numite mese de cafea, par să fi fost fabricate în Marea Britanie la sfârșitul epocii victoriene.

Conform listei din Victorian Furniture de RW Symonds & BB Whineray și, de asemenea, din The Country Life Book of English Furniture de Edward T. Joy, o masă proiectată de EW Godwin în 1868 și fabricată în cantități mari de William Watt și Collinson and Lock. este posibil să fie una dintre primele măsuțe de cafea fabricate în Europa. Departe de a fi o masă joasă, această masă avea o înălțime de aproximativ douăzeci și șapte de centimetri.

Colțare living – oferte

Mai târziu, măsuțele de cafea au fost concepute ca mese joase, iar această idee poate proveni din Imperiul Otoman, pe baza meselor folosite în grădinile de ceai. Cu toate acestea, deoarece stilul anglo-japonez era popular în Marea Britanie în anii 1870 și 1880, iar mesele joase erau comune în Japonia, aceasta pare a fi o sursă la fel de probabilă pentru conceptul de masă joasă lungă.

De la sfârșitul secolului al XIX-lea încoace, multe măsuțe de cafea au fost realizate ulterior în stiluri anterioare datorită popularității renașterii, astfel încât este foarte posibil să găsim mese de cafea în stil Ludovic al XVI-lea sau mese de cafea în stil georgian, dar nu pare să existe nicio dovadă a unei mese realizate ca masă de cafea înainte de această perioadă. Joseph Aronson, în 1938, definește o măsuță de cafea ca fiind „o masă joasă și lată, folosită acum înaintea unei canapele. Nu există niciun precedent istoric…”, sugerând că măsuțele de cafea au fost o dezvoltare târzie în istoria mobilierului. Odată cu creșterea disponibilității televizoarelor, începând cu anii 1950, măsuțele de cafea au devenit foarte importante în mobila sufragerie, deoarece sunt suficient de joase, chiar și cu cești și pahare, pentru a nu obstrucționa vederea televizorului de pe canapea.

De ce să cumpărați o măsuță de cafea modernă?

Măsuțele de cafea pot fi mult mai utile decât par la prima vedere, motiv pentru care pot exista persoane care ezită dacă să cumpere sau nu una pentru sufrageria lor. La urma urmei, este adesea percepută ca o completare a canapelei, dar adevărul este că poate fi chiar opusul. Iată câteva dintre avantajele de a avea o măsuță de cafea în living:

Suport ideal pentru băuturi: Nu trebuie să vă ridicați pentru a savura o băutură în sufragerie dacă nu doriți. Fie că doriți să beți o băutură, o cafea sau un ceai pe canapeaua din sufragerie, cu sau fără vizitatori, măsuța de cafea este o suprafață foarte accesibilă și la înălțimea potrivită pentru dumneavoastră. Dacă adăugăm la aceasta faptul că are o suprafață de ridicare, este și mai bine, nu credeți?

Mobilier living – oferte

Decorează camera: Este greu de crezut, dar aceasta devine una dintre cele mai indispensabile piese de mobilă sufragerie atunci când începi să o folosești. Fără o măsuță de cafea lângă canapea, pare că ar fi incompletă, și chiar este, pentru că formează un întreg. O măsuță de cafea modernă decorează și completează perfect stilul. De asemenea, servește ca platformă pentru alte decorațiuni, cum ar fi vazele sau plantele.

Accesibilitate maximă: Pe lângă faptul că poate fi folosită ca suport pentru băuturi, nu trebuie uitat că vorbim despre o masă accesibilă de pe canapea. Acest lucru înseamnă că puteți plasa orice doriți să păstrați la îndemână și preferați să aveți undeva anume, cum ar fi telecomanda televizorului. Poate fi, de asemenea, un suport fantastic pentru a juca jocuri de societate.

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole