Apartament de doua camere amenajat elegant in tonuri neutre

Cristina Micu, arhitect si autoare a proiectului, ne povesteste ca “la momentul inceperii proiectului de design interior, apartamentul era sub inchiriere, nefiind renovat din 2008. Tema proiectului a fost de a crea un apartament cu totul nou, rafinat, modern, in care proprietarii sa locuiasca provizoriu atunci cand vin in Bucuresti, din provincie.”

living in tonuri de gri cu oglinda si spatiu de depozitare la perete
Deschide Galeria

Apartamentul de doua camere si 55 de metri patrati utili este situat in zona Nordului din capitala, intr-un bloc relativ nou. Compartimentarea accentueaza  importanta zonei de zi, un open space (hol de intrare, bucatarie, loc de luat masa si living) in care diferitele zone comunica armonios. 

 In cele sapte luni (cat a durat proiectul de design si implementarea acestuia) au fost decapate integral finisajele vechi, au fost refacute instalatiile sanitare si electrice pentru a corespunde noii amenajari.

Tinand cont de dorintele clientilor, arhitectul a propus o gama cromatica predominant deschisa (mult alb, nuante deschise de gri), puse in valoare de accente de culoare din loc in loc. Regasim astfel roz pudrat la catifeaua scaunelor de dining si la pernele decorative de pe canapea si nuante deschise de lemn natur la piesele de mobilier din hol si dormitor.

Este de mentionat ca iluminatul interior joaca un rol extrem de important in amenajare. Dupa cum se observa, am folosit diferite tipuri de lumina – directa, indirecta si de accent, pentru a crea diverse efecte si a pune in evidenta anumite texturi.  Cu ajutorul luminii indirecte, difuze, de la nivelul scafelor am creat o atmosfera mai intima, mai linistitoare, perfecta pentru relaxarea de seara.” 

Pentru prize si intrerupatoare (carora li s-a acordat o atentie speciala, fiind un detaliu important) au optat pentru un finisaj alb perlat, extrem de simplu si elegant. Aparatajul electric si benzile Led folosite in acest proiect au fost achizitionate de la Vimar.

Arhitect: Cristina Micu

Fotografii:  Arthur Tintu (Zinz Photography)

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole