fbpx

Locul de luat masa in bucatarie – abordari functionale

Cele mai citite

Locuinta din Timisoara – stilul scandinav in 35 de metri patrati

In incercarea noastra de a gasi locuinte din Romania...

Excelenta amenajare a unui apartament de doar 37 metri patrati

Un apartament mic nu se amenajeaza atat de usor...

Amenajare functionala intr-un apartament de 3 camere din Bucuresti

Secretul unei amenajari reusite consta in realizarea profesionista a...

Casute eco-friendly – 19 modele

In ultima vreme produsele eco-friendly au devenit o adevarata...

Multi dintre noi suntem obisnuiti sa luam masa in bucatarie, fie din comoditate, fie din lipsa spatiului care sa ne permita sa amenajam un dining propriu-zis. In functie de spatiul din bucatarie, avem diferite optiuni, unele mai ofertante, altele, din contra, restranse. Ne-am propus astazi sa-ti aratam diferite optiuni de amenajare pe care sa le iei in considerare pentru propria bucatarie.

Deschide Galeria

Stim ca primul tau gand ar putea fi: cat de greu e sa pui o masa si niste scaune in mijlocul bucatariei? Desigur, dar nu poti omite faptul ca bucatariile au diferite dimensiuni si configuratii care nu ofera posibilitatea unei astfel de amenajari. Bineinteles ca pozitionarea in mijlocul bucatariei este cea mai simpla, insa putem lua in calcul si alte optiuni care sa ne imbunatateasca circulatiile in acest spatiu, uneori atat de restrans.

Dificultati intampinam de obicei in bucatariile lungi si inguste, sau mai bine zis, lungi si prea inguste. Pentru un spatiu ingust, te poti gandi la o masa mai lunga, dar mai ingusta, lipita de perete si cu scaune rabatabile care se pot strange, oferind astfel mai mult spatiu pentru circulatie. Trebuie sa avem grija intr-un astfel de caz, sa ne ramana totusi putin loc intre masa si zona de gatit. In cazul unei bucatarii prea inguste, variantele pot fi o masa rabatabila fixata in perete sau amenajarea unui blat la fereastra care sa preia functia mesei.

Pentru bucatariile mici, ideea unui blat amenajat ca loc de luat masa ar putea fi o solutie salvatoare, oferind un plus de spatiu la nivelul pardoselii, cu alte cuvinte, mai mult loc de miscare, fara sa te impiedici de masa sau scaune.

O alta idee de explorat o reprezinta mesele cu bancheta si scaune. Poate fi abordata si in cazul bucatariilor mici sau al celor lungi si inguste, preferabil pe un perete care sa ofere sprijin banchetei sau spatarului acesteia. Nu excludem nici varianta asezarii ei la fereastra. Cu cat mai multa lumina, cu atat mai placut sa iei masa.

In cazul bucatariilor mai mari si mai spatioase, se poate amenaja un colt special pentru a lua masa, mai ales daca iti primesti des musafirii in mod mai informal.

Cat despre marimea sau forma mesei, tu esti cel care vei decide in functie de nevoile tale si bineinteles, de spatiul bucatariei tale. Se prefera mesele dreptunghiulare pentru familii numeroase; cele patrate (preferabil extensibile pentru momente cand ai invitati) merg in general in orice bucatarii (mai mari de 6-7 metri patrati), iar cele rotunde se pot incadra in bucatariile deschise sau semi-deschise putand face trecerea spre living.

In galerie, am selectat diferite tipuri de amenajari care sa-ti serveasca drept model pentru momentul cand vei decide sa reamenajezi bucataria si nu numai.

Reclama

Articole noi

Apartament de doua camere amenajat elegant in tonuri neutre

Cristina Micu, arhitect si autoare a proiectului, ne povesteste...

Amenajare moderna casa 156 mp

Atmosfera relaxata, tinereasca din aceasta locuinta unifamiliala din Berceni,...

Cum pregătești camera unui nou-născut: iată la ce să fii atent

Când vine un copil pe lume, ne pregătim în...

Renovarea unui studio de 38mp cu buget limitat

Un spatiu mic, dar bine impartit functional si finisat...

Aveți un living de dimensiuni reduse? Iată cum îl puteți mobila

Camera de zi este adesea considerată a fi inima...