Plantele aromatice tin departe insectele de casa ta

Plantele aromatice tin departe insectele de casa ta.  Sa ai plante aromatice in casa inseamna sa ai un decor frumos mirositor. Avantajul este ca aceste plante sunt foarte rezistente, cele mai multe dintre ele fiind plante perene, ce cresc repede si sunt extrem de decorative prin culoarea intensa a frunzelor si forma lor variata.


Deschide Galeria

Ce plante aromatice iti propunem?

Plante aromatice si o gradina mica. Poti sa folosesti o scoica sau o farfurie de lut. Iti recomandam un burete vegetal pentru fixarea plantelor in care sa pui plantele cu tot cu radacina. Acesta trebuie udat si necesita constant ingrasamat pentru ca plantele aromatice sa se pastreze frumoase. Ansamblul rezista doua-trei luni si este ideal pentru vara.

Ce plante folosesti? Perfect este un trio de plante aromatice care au frunze, dimensiuni si nuante de verde diferite: oregano, salvie si rozmarin. Scoate pur si simplu plantele din ghivecele lor si amplaseaza-le intre bucatile de burete vegetal, care reprezinta alternativa pentru pamant. Poti sa acoperi buretele cu muschi conservat ca sa pastrezi umezeala.

Udarea acestor plante aromatice trebuie facuta cu atentie pentru ca nu exista orificiu pentru drenarea surplusului de apa.

Coronita din lavanda. Pentru a o crea foloseste un cerc de burete vegetal, prins pe un cadru de nuiele. In buretele bine imbibat cu apa fixeazat ramurele de cimbru, menta, si rozmarin. Plantele rezista mai bine de o saptamana in acest montaj, singura grija este aceea de a-l uda o data, de doua ori pe zi.

coronita lavanda

 

Ladita cu plante aromatice. Ideea este perfecta pentru balcon. De data aceasta am folosit pamant de flori si am combinat plantele in asa fel incat sa avem o tabla de sah. In ladita poti pune: rozmarin, coriandru sau eucalipt.

Plantele aromatice tin departe insectele de casa ta, dau un miros proaspat si sunt perfecte pentru orice anotimp.

Articole noi

Garsoniera luminoasa de 33mp amenjata modern in tonuri pastelate

Aceasta garsoniera mica, de doar 33 de metri patrati,...

Amenajare interioara si recompartimentare apartament modern din Bucuresti

Apartamentul de trei camere dispune de 2 bai, bucatarie...

Inspiratie din natura – amenajare moderna apartament de 138 mp

“Earthly Apartment”, cum a fost denumit de echipa de...

Amenajare moderna cu mult lemn si culori pastelate

Amenajat intr-un stil elegant, modern, in care predomina culorile...

Renovare totala apartament 2 camere in stil scandinav

Aceasta poveste cu iz scandinav incepe prin dorinta bloggerul...
Articolul precedentCele mai frumoase case la munte
Articolul următorYucca, arborele vietii