Podeaua decorata cu stencil e o podea mai fericita

Daca vreti sa dati o noua fata spatiului in care traiti dar nu aveti suficienti bani pentru a cumpara lucruri noi precum tapet sau mocheta, puteti incepe prin decorarea podelei cu simple sabloane tip stencil. Aveti nevoie de vopsea, multa rabdare, pensule, diferite stencil-uri si nu in ultimul rand imaginatie.

Deschide Galeria

Modelele stencil pot fi aplicate pe orice tip de pardoseala: gresie, parchet, linoleum, ciment sau podea de lemn. Daca v-ati hotarat sa folositi stencil-ul pentru decorarea pardoselii, iata cateva sugestii pe care trebuie sa le aveti in vedere inainte de a va apuca de treaba:

1. Alegeti modelul sablonului

Modelul pe care il alegeti trebuie sa nu contrasteze cu stilul in care este decorat restul incaperii. La fel si in cazul culorilor.

2. Creati un stencil sau cumparati unul

Puteti cumpara sau puteti face chiar dumneavoastra un stencil. Pe internet gasiti o gramada de sugestii despre cum va puteti construi singur un stencil. Pot fi facute din carton sau material plastic. Imaginatia joaca un rol important.Iata un filmulet care sa va ajute in crearea unui stencil:

3. Curatarea suprafetei

Acest pas este foarte important deoarece vopseaua trebuie sa se lipeasca cat mai bine de podea. Asa ca este indicat sa se spele inainte podeaua pentru a inlatura murdaria si petele de grasime.

4. Aplicati vopseaua peste stencil

Dupa ce v-ati fixat in minte locurile in care vreti sa aplicati modelul, incepeti sa vopsiti. Va recomandam sa pastrati o simetrie in pozitionarea modelului pentru a nu incarca suprafata si a da senzatia de dezordine.

Citeste si Benzile cu LED-uri, noul trend in iluminarea casei

5. Lasati sa se usuce. Este foarte important sa lasati vopseaua sa se usuce bine. Altfel riscati sa compromiteti intreaga lucrare.

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole