Sfaturi pentru alegerea aparatului de aer conditionat

Indiferent de momentul in care alegeti sa achizitionati un aparat de aer conditionat trebuie sa va ganditi dinainte la un buget si sa alegeti varianta cea mai convenabila atat din punct de vedere al pretului cat si al consumului. De asemenea, trebuie sa va ganditi la timpul de instalare, majoritatea firmelor care vand aparate de aer conditionat asigura si montarea acestora, dar lista de asteptare poate fi lunga uneori, mai ales in timpul verii. 


Deschide Galeria

Exista mai multe tipuri de aparate de aer conditionat: de perete, de tavan, portabile si multi spliturile. Cele care se monteaza pe perete sunt cele mai utilizate. Iata cativa factori de care trebuie sa tineti cont cand vreti sa va achizitionati un aer conditionat:

  • Numarul de BTU (British Thermal Units) reprezinta unitatea de masura pentru racire/incalzire. Cu cat aceasta este mai mare cu atat suprafata pe care actioneaza poate fi mai mare. Numarul BTU se aplica in mod diferit pentru locuinte si birouri, asa ca fiti atenti la acest detaliu.
  • Clasa energetica se refera la energia electrica pe care o consuma. A reprezinta clasa care consuma cel mai putin iar pana la clasa G consumul creste proportional. Chiar daca pretul pentru un aparat de aer conditionat care are clasa A sau B este mai mare, trebuie sa ne gandim ca un cost redus al energiei ne poate face sa economisim in timp.
  • Nivelul de zgomot ar trebui sa fie cat mai scazut pentru a nu crea disconfort atunci cand sunt in functiune.
  • Filtrele sunt de mai multe feluri in functie de cerintele utilizatorului si acestea pot fi: antipraf, dezodorizant, catechin sau filtrul electrostatic antibacterian.
  • Sa aiba functii de baza precum: racire, incalzire, ventilare, dezumificare, jet (racirea rapida a incaperii), programare, autocuratare, invertor (permite controlul energiei prin temporizarea si controlarea compresorului), split dublu (aparatul este format din doua unitati interne si una externa).

Dupa ce v-ati instalat un aparat de aer conditionat foarte importanta este intretinerea acestuia, in principal se recomanda schimbarea periodica a filtrelor.

Articole noi

Garsoniera luminoasa de 33mp amenjata modern in tonuri pastelate

Aceasta garsoniera mica, de doar 33 de metri patrati,...

Amenajare interioara si recompartimentare apartament modern din Bucuresti

Apartamentul de trei camere dispune de 2 bai, bucatarie...

Inspiratie din natura – amenajare moderna apartament de 138 mp

“Earthly Apartment”, cum a fost denumit de echipa de...

Amenajare moderna cu mult lemn si culori pastelate

Amenajat intr-un stil elegant, modern, in care predomina culorile...

Renovare totala apartament 2 camere in stil scandinav

Aceasta poveste cu iz scandinav incepe prin dorinta bloggerul...