Stil contemporan in amenajarea unui apartament de 2 camere

Am ales sa vorbim astazi de un apartament generos, de 2 camere, unde detaliile sunt cele care fac diferenta. Open space-ul format din bucatarie si living reprezinta sarea si piperul amenajarii.

Deschide Galeria

Nuantele de beige, nude, lemn natural si gri, scot in evidenta accente minimaliste si scandinave. Mobilierul bucatariei ocupa o buna suprafata a acesteia si se dovedeste a fi, pe langa modern, unul extrem de functional. Pentru o clipa ai putea spune ca te afli in incinta unui restaurant modern, si asta datorita peretelui cu suprafata inchisa si cu rol de tabla de scris, unde se regasesc pictate desene tematice. Corpurile superioare ale mobilierului sunt separate de catre blat print-o banda de led-uri iar peretele despartitor este reliefat cu modele abstracte.

Zona de servire a celor gatite este extrem de practica, putand fi marita prin plierea mesei. Trecerea catre zona de relaxare se face printr-un perete despartitor cu rol de mini bar.

Zona de relaxare este simpla si aduce in prim plan o canapea, o masa de mici dimensiuni si o plasma pozitionata deasupra unor corpuri simple de biblioteca.

Design-ul holului contureaza o cu totul alta poveste care se continua si in spatiul balconului. Se pot observa folosirea din abundenta a non culorilor si a pattern-urilor incarcate regasite in placile de faianta si gresie. Vorbim de un dressing generos si reliefare murala cu aspect de caramida, iar planul foarte putin colorat va fi scos in evidenta de o pictura multicolora abstracta, in cazul holului, si de plantele de apartament in verde natural, in cazul balconului.

Dormitorul pastreaza cromatica open space-ului si pozitioneaza central un pat dublu supradimensionat al carei tablii moderne se continua pe toata inaltimea peretelui pe care aceasta este asezata. Oglinzile regasite in lateralele patului contureaza impreuna cu obiectele de iluminat, iluzia maririi spatiului, iluzie la care se adauga si dressing-ul si mobilierul, ascunse mural.

Baia are la baza nuantele de beige si lemn natural. Structura moderna a acesteia transforma dulapurile suprapuse intr-o oglina de mari dimensiuni sub care regasim un blat care, prin intermediul lungimii sale, ofera functionalitate intregii incaperi. Spre deosebire de alte bai, aici ne este atrasa atentia de un taburete al carui rol este practic si totodata estetic. 

Intreaga amenajare isi pune bazele in functionalitate si calmare vizuala. Corpurile de iluminat artificial impreuna cu minimalismul componentelor de mobilier, duc spatiul in planul modern si actual, unde simplitatea are nevoie de practicalitate pentru a oferi confort si a satisface orice nevoie.

Foto 812Studio

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole