Tipuri de faianță și gresie inovatoare în baie în 2024

Alegerea plăcilor ceramice potrivite pentru baie poate fi o provocare, având în vedere varietatea mare de opțiuni disponibile pe piață. Anul 2024 aduce o serie de tendințe inovatoare în domeniul faianței și gresiei, oferind soluții moderne și elegante pentru amenajarea băii.

Iată câteva dintre cele mai populare tipuri de faianță și gresie:

 Faianță 3D:

Plăcile ceramice 3D creează iluzia de profunzime și textura pe pereții băii, oferind un aspect modern și spectaculos. Pot fi utilizate pentru a accentua un perete sau pentru a crea un design panoramic.

Format mare:

Plăcile ceramice de format mare, precum cele cu dimensiuni de 60×120 cm sau chiar mai mari, oferă un aspect minimalist și elegant, sporind senzația de spațiu în baie. Sunt ideale pentru băile cu suprafață mică sau pentru a crea un perete statement.

 Aspect natural:

Tendința spre materiale naturale se reflectă și în alegerea plăcilor ceramice. Texturile care imită lemnul, piatra sau marmura aduc un plus de căldură și naturalețe în baie.

 Mozaic:

Mozaicul revine în tendințe în 2024, oferind o varietate de opțiuni de personalizare a spațiului. Poate fi utilizat pentru a crea accente decorative pe pereți, dușuri sau chiar pe blaturi.

 Culori vibrante:

Pe lângă tonurile neutre clasice, culorile vibrante devin tot mai populare în 2024. Puteți opta pentru un perete statement cu o culoare îndrăzneață sau pentru combinații cromatice energizante.

 Ciment:

Plăcile ceramice cu aspect de ciment oferă un look industrial și modern, perfect pentru băile cu un stil minimalist sau urban.

7. Gresie portelanată:

Gresia portelanată rămâne o alegere populară datorită durabilității și rezistenței sale. În 2024, se remarcă modelele cu aspect de marmură sau piatră naturală, precum și cele cu finisaje mate sau satinate.

 Tehnologii inovatoare:

Plăcile ceramice moderne pot include diverse tehnologii inovatoare, precum:

Suprafațe antibacteriene: ideale pentru a menține un mediu curat și igienic în baie.

Suprafațe auto-curățate: care resping murdăria și calcarul, facilitând curățenia.

Sisteme de încălzire: integrate în plăcile ceramice, oferind un confort sporit în baie.

Alegerea tipului de faianță și gresie potrivită pentru baie va depinde de o serie de factori, precum stilul dorit, spațiul disponibil, bugetul și nevoile individuale. Este recomandat să consultați un specialist pentru a primi sfaturi personalizate și a vă ajuta să alegeți soluția optimă pentru baia dumneavoastră.

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole