Top 10 arbuști veșnic verzi pentru grădini frumoase chiar și iarna

Arbuștii veșnic verzi pot adăuga frumusețe și structură grădinilor pe tot parcursul anului, inclusiv iarna. Acești arbuști oferă frunziș verde sau colorat, ceea ce poate crea un peisaj plin de viață și interesant în sezonul rece.

Iată o listă cu zece arbuști veșnic verzi potriviți pentru a vă bucura de o grădină frumoasă chiar și iarna:

  1. Ienupăr (Juniperus): Există multe soiuri de ienupăr cu o gamă variată de forme și culori ale frunzișului, de la verde închis la auriu sau albastru.
  2. Tuia (Thuja): Tuia este cunoscută pentru frunzișul său verde bogat și pentru faptul că se pretează foarte bine la tăierea în forme decorative.
  3. Rododendron (Rhododendron): Unele soiuri de rododendron sunt veșnic verzi, cu flori frumoase mereu.
  4. Ilex (Ilex): Ilex, sau cătină, are frunziș lucios și fructe roșii atrăgătoare în sezonul rece.
  5. Brândușa de iarnă (Mahonia): Brândușa de iarnă este cunoscută pentru frunzișul său interesant și flori galbene în iarna târzie și primăvara devreme.
  6. Holly (Ilex aquifolium): Această specie de cătină este apreciată pentru frunzele sale lucioase și pentru fructele sale roșii sau portocalii, care oferă un contrast atractiv în sezonul rece.
  7. Lavandă (Lavandula): Lavanda are frunziș veșnic verde și oferă un parfum plăcut. Este mai frecventă în zonele cu climă mai blândă.
  8. Forsythia (Forsythia): Forsythia are frunzele verzi întregul an și face flori galbene strălucitoare înainte de venirea primăverii.
  9. Boxwood (Buxus): Buxus este un arbust cu frunze mici și compacte, care poate fi tăiat în forme decorative.
  10. Azalee (Rhododendron): Azaleele au frunziș veșnic verde și oferă flori colorate în primăvară.

Este important să luați în considerare cerințele de îngrijire și adaptabilitatea la climat a acestor arbuști în funcție de locul în care vă aflați. Cu planificare atentă și îngrijire corespunzătoare, acești arbuști veșnic verzi vă pot oferi un peisaj frumos și în sezonul rece.

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole