Trucuri de amenajare pentru o bucatarie mica

Cati dintre voi nu ati intampinat dificultati in amenajarea bucatariei din cauza marimii ei? V-ati hotarat cu greu la mobilier si la electrocasnice tocmai pentru ca va doreati sa fie integrate intr-un mod armonios in amenajare. Si cu toate acestea, senzatia de aglomerat si ingramadit inca va urmareste.

Deschide Galeria

E bine sa stiti ca exista solutii care pot fi puse in practica pentru a optimiza amenajarea bucatariei fara investitii majore sau modificari la nivelul dimensiunilor incaperii.

Va vorbeam acum cateva articole in urma despre puterea oglinzilor intr-un decor. Iata ca ele pot face minuni chiar si in bucatarie, creand iluzia de spatialitate. Oglinzile pot fi integrate pe peretele dintre dulapuri si blatul de lucru, o solutie eficienta pentru o bucatarie compacta.

Desi ideea de rafturi suspendate sau etajere pentru depozitare in bucatarie va suna usor ciudat, e bine sa stiti ca aceasta varianta este foarte folosita si chiar adoptata pe scara larga de designeri, in special pentru spatiile mici. Ocupand o zona semnificativ mai restransa decat dulapurile, etajerele creeaza impresia de spatiu aerisit, degajat din punct de vedere vizual. In plus veti putea accesa mult mai usor lucrurile de care aveti nevoie in bucatarie. In acelasi context, puteti opta pentru agatarea ustensilelor de bucatarie. Daca ideea de etajera nu vi se potriveste, optati pentru geamuri de sticla pentru usile dulapurilor superioare.  

Cand vorbim despre bucatarii mici, e bine sa luam in calcul si paleta cromatica. Albul poate fi predominant pentru ca sporeste efectul de spatialitate, de lumina si aerisire. Insa nu trebuie sa va limitati doar la alb. Neutrele si pastelurile functioneaza intr-un mod asemanator. Puteti adauga un strop de dramatism prin culori mai inchise sau chiar negru. Va recomandam ca acestea sa fie integrate in partea de jos a bucatariei, incepand din zona blatului de lucru. Veti obtine astfel stabilitate vizuala si o mai buna ancorare a mobilierului in spatiu.

Alegeti finisaje lucioase. Ne referim aici in special la mobilier cu suprafata lucioasa si accesorii cromate care reflecta si amplifica lumina. In acest context, este important gradul de luminozitate din incapere. Puteti renunta la perdele astfel incat sa patrunda cat mai multa lumina naturala. Alegeti tipul de iluminat potrivit bucatariei astfel incat fiecare zona sa fie iluminata in mod corespunzator.

Ganditi multifunctional: blat de lucru extensibil, masute si/sau scaune pliante, iata doar cateva sugestii care pot fi implementate pentru a castiga spatiu la nivelul planului bucatariei. In acelasi timp, orice colt sau sector liber poate fi locul ideal pentru adaugarea unui blat si crearea unei zone tip bar, potrivit pentru o gustare rapida dimineata.

Bucataria nu este doar un spatiu pentru gatit si luat masa, ci si un loc in care ne putem manifesta creativitatea. O mica zona cu vopsea de tabla scolara (cum ar fi usa unui dulap) care sa va permita sa desenati sau sa lasati mesaje amuzante celor dragi este o idee putin costisitoare si amuzanta in acelasi timp. Un sticker cu tematica culinara pe peretele cu frigiderul este iarasi o sugestie de pus in practica. Veti atrage atentia de la marimea spatiului, privirile indreptandu-se spre accentul creat in zona respectiva. 

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole