Un oras din Romania a intrat in Cartea Recordurilor pentru cel mai mare pod din lume realizat din PET-uri

Romania a reusit din nou sa ajunga in atentie lumii, datorita unui proiect extrem de curajos care a fost dus la bun sfarsit de catre Asociatia EcoStuff, reusind sa construiasca cel mai mare pod din lume, realizat in intregime din PET-uri.

Deschide Galeria

Timisoara isi trece din nou numele in istoria internationala, dupa ce a fost primul oras din Europa cu strazile iluminate electrice, acum este orasul cu cel mai mare pod din lume, realizat din 104.502 sticle de plastic, care asigura o punte de trecere pe Bega.

Reprezentantii Asociatiei EcoStuff Romania si voluntarii timisoreni care au participat la acest proiect au reusit sa construiasca un pod unic in lume, atat ca design, cat si ca numar de PET-uri reciclate pentru realizarea acestuia.

Podul este montat pe raul Bega, in spatele Catedralei Mitropolitane, iar inaugurarea a fost facuta in prezenta primarului Timisoarei.

“Este o noua premiera a Timisoarei. Speram sa intram cu ea in Guiness Book, pentru ca acest pod a fost realizat cu peste 100.000 de PET-uri. Recordul anterior a fost de 40.000. Si ca nu s-a realizat un pod, ci un fel de punte. Aici s-a muncit din greu. E o lucrare foarte interesanta. Dincolo de performanta este faptul ca am vrut sa dam un semnal catre cetateni sa colecteze aceste PET-uri si sa le predea. Este pacat sa poluam apele noastre sau sa le aruncam in alte parti”, a declarat Nicolae Robu, reprezentatul municipalitatii.

Sursa foto: adevarul.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole