Unde asezam frigiderul?

De obicei, amenajarea bucatariei nu tine cont de reguli stricte, fiecare asezandu-si mobilierul si electrocasnicele dupa bunul plac si dupa marimea spatiului avut la dispozitie.


Deschide Galeria

Insa exista cateva exceptii, cum ar fi frigiderul. Pentru ca acesta sa nu se strice repede, e bine sa tineti cont de cateva sfaturi utile privind locul acestuia.

Astfel, va recomandam sa nu asezati frigiderul langa cuptorul cu microunde sau in apropierea aragazului sau plitei. Caldura emisa de acestea va dauna frigiderului. In schimb puteti lua in considerare urmatoarea pozitionare: cele trei elemente principale, aragazul, frigiderul si chiuveta sa fie puse in 3 colturi diferite ale bucatariei, facand astfel un triunghi intre cele trei. In cazul in care nu exista suficient loc, aragazul si chiuveta pot sta pe o parte, iar frigiderul pe cealalta.

La fel de important este ca frigiderul sa nu stea exact in bataia soarelui. In caz contrar, acesta se va supraincalzi si va depune efort dublu pentru a raci, implicit consumand mai multa energie electrica.

De asemenea, pentru ca frigiderul sa se deschida usor, lasati suficient spatiu intre perete si mobila. Daca va plac frigiderele mari, precum cele cu doua usi, asigurati-va ca aveti unde sa il asezati si ca spatiul este suficient de incapator. Daca spatiul din bucatarie nu va permite amplasarea lui, il puteti duce in hol.

Foarte important: nu acoperiti frigiderul si lasati putin spatiu intre frigider si perete pentru o ventilatie eficienta a aparatului. 

Articole noi

Inspiratie din natura – Amenajare moderna apartament 90mp

Intr-un decor neutru, minimalist, cu nuante calde, deschise, regasim...

Garsoniera luminoasa de 33mp amenjata modern in tonuri pastelate

Aceasta garsoniera mica, de doar 33 de metri patrati,...

Amenajare interioara si recompartimentare apartament modern din Bucuresti

Apartamentul de trei camere dispune de 2 bai, bucatarie...

Inspiratie din natura – amenajare moderna apartament de 138 mp

“Earthly Apartment”, cum a fost denumit de echipa de...

Amenajare moderna cu mult lemn si culori pastelate

Amenajat intr-un stil elegant, modern, in care predomina culorile...