Cum sa amenajezi o bucatarie mica

Bucatariile spatioase sunt visul oricarei gospodine. Insa, spatiile restranse din apartamentele noastre ne limiteaza de multe ori optiunile. Din fericire, exista solutii prin care o bucatarie mica poate fi amenajata eficient si cu stil in acelasi timp. 

Deschide Galeria

Unul din cele mai utile sfaturi pentru a crea senzatia de spatialitate, este sa vopsiti peretii in culori deschise. Optati pentru un plafon in alb iar pentru pereti alegeti nuante deschise precum crem sau bej, in general cele neutre, care va vor sprijini in crearea unei amenajari placute. Suprafetele lucioase reflecta lumina, asa ca mizati pe un astfel de mobilier. In plus, aspectul neutru al peretilor va permite sa introduceti treptat pete de culoare pentru a mai inviora atmosfera generala a bucatariei: un vas colorat, o vaza cu flori sau un set de cesti in nuante intense, vesele.

Oferiti bucatariei un decor modern cu tapet colorat sau cu elemente grafice specifice acestui spatiu. Puteti folosi stickere pentru flise, pe care sa le puteti dezlipi usor cand doriti o noua schimbare. Un trend care revine in design-ul de interior este caramida. Daca va simtiti confortabil cu aceasta idee, puteti crea un intreg perete din caramida. Veti obtine astfel un aspect modern, industrial. Asortati cu o hota sau un blat din inox pentru un plus de efect. 

Stocati pe verticala! Montati dulapuri sau rafturi deschise pana aproape de tavan pentru a profita cat mai mult de spatiul pentru depozitare pe care il aveti la dispozitie. Pentru a limita efectul de inghesuit si claustrofob care s-ar putea crea de la prea multe dulapuri suspendate, incercati sa le inlocuiti cu etajere. Din punct de vedere estetic, vor aduce un plus in bucataria dumneavoastra; alegeti sa expuneti seturile preferate de cesti si farfurii, orice accesoriu ceramic care va reprezinta si care da bine asezat la vedere. 

Placarile din lemn pot fi si ele o varianta pentru cei care doresc un aspect mai rustic, apropiat de natura. Aveti grija sa nu supraaglomerati spatiul; in acest sens, utilizati lemnul pe o suprafata cat mai mica. Puteti incerca si cu piatra naturala: granitul pentru blatul de lucru sau travertin pentru a placa spatiul mic dintre dulap si blat. 

Folositi colturile incaperii. In functie de perimetrul disponibil, integrati si folositi eficient orice zona a bucatariei: montati chiuveta pe colt, prelungiti blatul pe colt, rotunjindu-i marginile sau, pur si simplu, optati pentru etajera care va prelua din accesoriile disponibile. 

Nu in cele din urma, acordati prioritate si iluminatului din bucatarie. Lumina naturala ar trebui sa inunde acest spatiu dedicat gatitului, astfel ca asigurati-va ca perdeaua este una translucida, preferabil alb sau crem. Corpul de iluminat ar trebui sa asigure suficienta lumina intregului spatiu, insa puteti adauga si spoturi de accent sub dulapuri. 

Sursa foto: homedesignlover.com 

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole